Συνελήφθη μέσα στο Βατικανό ιερέας για παιδεραστία

24 Σεπτεμβρίου 2014

Στην πρώτη σύλληψη ιερέα της για παιδεραστία προχώρησε η Καθολική Εκκλησία και μαλιστα μέσα στο... Βατικανό. Επειτα από μαρτυρία και στοιχεία που έδωσε στενός του συνεργάτης, ο 66χρονος Πολωνός αρχιεπίσκοπος Γιόζεφ Βεσολόφσκι συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, με την κατηγορία της παιδεραστίας.

Σύμφωνα με την Αγία Έδρα, ο συλληφθείς, ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στον Άγιο Δομίνικο, όπου έως πριν από ένα χρόνο ήταν διπλωματικός αντιπρόσωπος (νούντσιος) του Βατικανού.

Πηγές που επικαλείται ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ιταλίας La 7, υπήρξε και παρέμβαση του ίδιου του πάπα Φραγκίσκου προκειμένου να πάει η υπόθεση σε δίκη, ενώ το ανώτατο καθολικό συμβούλιο του είχε αφαιρέσει το δικαίωμα να ιερουργεί.

Την παρέμβαση του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι:

«Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με προσωπική βούληση του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος επιθυμεί να αντιμετωπισθεί μια σοβαρή περίπτωση όπως αυτή χωρίς καμία καθυστέρηση, με πλήρη ανάληψη ευθύνης από μέρους των αρχών της Αγίας Έδρας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο συλληφθείς ετέθη σε κατ' οίκον περιορισμό εντός του Βατικανού.

Όπως μεταδίδει πάντως το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, έχουν μεν συγκεντρωθεί σοβαρά στοιχεία και μαρτυρίες σε βάρος του Βεσολόφσκι, αλλά δεν έχει ακόμη εκδοθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση από τις αρχές του Βατικανού.Axortagos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Λάο Τσε
Η Σκέψη της ημέρας
Λάο Τσε
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...