Σάλος με τον Ομπάμα: Με τον καφέ στο χέρι χαιρετά πεζοναύτη!

24 Σεπτεμβρίου 2014

Σάλος προκλήθηκε με το βίντεο που ανήρτησε ο Λευκός Οίκος στο Instagram και δείχνει τον Μπάρακ Ομπάμα να χαιρετά στρατιωτικά πεζοναύτη με τον καφέ στο χέρι, κατεβαίνοντας από το προεδρικό ελικόπτερο Air Force One λίγη ώρα μετά την προσγείωσή του στη Νέα Υόρκη, όπου διεξάγεται η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

obama-cofee3.png
Φτάνοντας στο τελευταίο σκαλοπάτι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρετάει τον πεζοναύτη, ο οποίος στέκεται από τα δεξιά του, σηκώνοντας το χέρι του με το οποίο κρατάει μία λευκή κούπα με καφέ, όπως βλέπετε.

obama-coffee1.png
Όπως ήταν φυσικό ακολούθησαν επικριτικά σχόλια από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας «ασεβή» τη χειρονομία του Αμερικανού προέδρου.

obama-coffee.png
Ο στρατιωτικός χαιρετισμός αποτελεί παράδοση για τους προέδρους όταν συναντούν τους πεζοναύτες που στέκονται στο τελευταίο σκαλοπάτι της σκάλας του ελικοπτέρου.

Να σημειωθεί ότι και άλλοι πρόεδροι στο παρελθόν έχουν φωτογραφηθεί κάνοντας περίεργους χαιρετισμούς. Όπως σύμφωνα με το CNN, το 2011, ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος προσπάθησε να χαιρετίσει στρατιωτικά ενώ κρατούσε τον σκύλο του.


Στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε από τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα κατεβαίνει τα σκαλιά του προεδρικού ελικοπτέρου Air Force One με μία λευκή κούπα στο δεξί του χέρι, έχοντας προσγειωθεί στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Φτάνοντας στο τελευταίο σκαλοπάτι, χαιρετάει έναν πεζοναύτη, ο οποίος στέκεται από τα δεξιά του, σηκώνοντας το χέρι του με το οποίο κρατάει την κούπα.

 
 


«Ο χαιρετισμός του προέδρου Ομπάμα ήταν υπερβολικά ασεβής προς τους πεζοναύτες. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», έγραψε στο Twitter ο Κρίστοφερ ΜακΝίλ. «Ασέβεια στον απόλυτο βαθμό», 

Star.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ