Κοτόπουλο… σουφλέ

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Μ</span>ε φιλέτα κοτόπουλου και μια χούφτα υλικά φτιάχνουμε ένα ψευτοσουφλέ, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>2 ξερά κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, χοντροκομμένα</li>
<li>100 ml λευκό, ξηρό κρασί</li>
<li>2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλες μπουκιές</li>
<li>500 γρ. γιαούρτι σακούλας</li>
<li>4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα καλά</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια</li>
<li>150 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση πικάντικη, χοντροτριμμένη</li>
<li>2 κουτ. γλυκού κάρι ή πάπρικα σε σκόνη</li>
<li>1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 25΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Βάζουμε σε ένα ταψί χωρίς λιπαρή ουσία τα φουντούκια και τα φουρνίζουμε για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.</p>
<p> </p>
<p>Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά, προσθέτουμε το λάδι, τα κομμάτια του κοτόπουλου και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, για περίπου 6 – 7 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κάρι ή την πάπρικα, ανακατεύουμε να σκορπίσουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους και αποσύρουμε.</p>
<p> </p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Μεταφέρουμε το μείγμα του κοτόπουλου σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το τυρί και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε πολύ καλά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μέτριο λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 25 λεπτά. Σερβίρουμε το σουφλέ αμέσως και συνοδεύουμε με μια μαρουλοσαλάτα.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι</span></span>Λευκό κρασί με οξύτητα, Ασύρτικο μονοποικιλιακό ή σε χαρμάνι με αρωματική ποικιλία.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα