Πικάντικα τραγανά πιπεροπιτάκια

24 Σεπτεμβρίου 2014

Τι χρειαζόμαστε:

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 250 γρμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρμ. βούτυρο μαλακό ανάλατο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 και μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 4 πιπεριές φλωρίνης
  • 2 ξερά κρεμύδια μέτρια ή ένα μεγάλο κομένα σε λεπτές φετούλες
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπούκοβο ή μια μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομένη χωρίς τους σπόρους
  • 1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
  • 4-5 φέτες μπέικον
  • φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
Σερβίρει: 4 άτομα
 
 
 
 

Πώς το κάνουμε:

  1. Για τη ζύμη κτυπούμε πολύ καλά στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο μέχρι να είναι μια μαλακή και αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς και να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Μαζεύουμε σε μπάλα και βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο για μία ώρα τυλιγμένη σε μεμβράνη (μπορούμε να την έχουμε ετοιμάσει και από την προηγούμενη ημέρα)
  2. Πλένουμε καλά και ψήνουμε τις πιπεριές όπως περιγράφεται εδώ: τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, τα κρεμύδια το αλατάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σωτάρουμε για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας πολύ συχνά ώστε τα κρεμύδια να μαλακώσουν χωρίς όμως να καούν και να μαυρίσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  4. Όταν τα κρεμμύδια αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα και είναι πολύ μαλακά σβήνουμε τη φωτιά, τα προσθέτουμε στο μπωλ με τις πιπεριές καθώς και την πάπρικα, το μπούκοβο ή την καυτερή πιπερίτσα, το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.
  5. Κόβουμε το μπέικον σε κομάτια μέτρια,το ψήνουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, να γίνει λίγο τραγανό χωρίς να ξεραθεί και το προσθετουμε στη γέμιση.
  6. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια κουπ πατ κόβουμε στρογγυλά πιτάκια και γεμίζουμε το καθένα με 2 κουταλιές από τη γέμιση (περίπου). Διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
  7. Αλείφουμε με κροκάδι αυγού χτυπημένο με λίγο νεράκι και ένα κουταλάκι πάπρικας, τα τοποθετούμε σε στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Σερβίρονται ζεστά . Καλή σας όρεξη!
 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Αντί για μπούκοβο ή πιπερίτσα μπορούμε να βάλουμε μια κουταλιά πιπέρι cayenne ή να κάνουμε όποιο συνδυασμό ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις μας. Μπορούμε επίσης να αυξήσουμε τη ζάχαρη στα κρεμύδια για να έχουμε πιο ήπια γεύση ή αντίστροφα να αυξήσουμε τα πιπέρια για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.

Πολλές φορές προσθέτω στη γέμιση και τη σάρκα μιας ψητής μελιτζάνας χωρίς τη φλούδα, ταιριάζει υπέροχα.

Τη συνταγή μου την έδωσε φίλη Θεσσαλονικιά άριστη μαγείρισα



Συνταγες της παρέας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οscar Wilde
Η Σκέψη της ημέρας
12:42 Οscar Wilde
Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα
Τα νέα της ημέρας
12:04 Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα