Συζητούν για Κατάρ, «σφήνα» η Αυστραλία

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, που έχει ανατεθεί στο Κατάρ, θα είναι το επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Παρασκευή στη Ζυρίχη.
Όπως συμβαίνει εδώ και καιρό, η πρόοδος των εργασιών και ειδικότερα οι αλλαγές στις συνθήκες κάτω από τις οποίες απασχολούνται οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στο τραπέζι του οργανισμού ως ένα από τα κυρίαρχα θέματα. 
Η FIFA θα κάνει μια παρατήρηση σχετικά με τη δυνατότητα να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα για την περίοδο 2018-2022, έτσι ώστε το Παγκόσμιο Κύπελλο να μπορεί να διεξαχθεί το χειμώνα, υπόθεση όμως που βρίσκεται ακόμη μακριά από το να πείσει τις μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες. 
Την ίδια ώρα την επιθυμία της να αναλάβει τη διοργάνωση, σε περίπτωση που τελικά αποσυρθεί το Κατάρ, είναι η Αυστραλία. Οι ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αλλά και ο Υπουργός Αθλητισμού της Βικτώρια δήλωσαν έτοιμοι για το μεγάλο γεγονός. 
«Διαθέτουμε την υποδομή. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την διοργάνωση της μεγαλύτερης αθλητικής οργάνωσης έστω και την τελευταία στιγμή. Και θα διοργανώσουμε ένα εκπληκτικό Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ο δήμαρχος της Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόιλ, και ο υπουργός Αθλητισμού της Βικτώριας Ντάμιαν Νταν, συμφώνησε μαζί του
«Η Μελβούρνη έχει τα στάδια, την υποδομή, την επιθυμία να αναλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς είναι πιθανό το 2022 να μη διεξαχθεί τελικά στο Κατάρ, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του εκτελεστικού μέλους της FIFA, Τέο Ζβάντζιγκερ».

Σχετικά άρθρα