Επιβεβαίωση Σπανού για Σα Πίντο

Ο πρόεδρος του Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε πως ο εκλεκτός του για την τεχνική ηγεσία είναι ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ, Ρικάρντο Σα Πίντο

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος μάλιστα, ευχαρίστησε τον Γιώργο Παράσχο και αναφέρθηκε στους λόγους της λύσης της συνεργασίας με τον Έλληνα τεχνικό. 

Συγκεκριμένα μίλησε στον NovaSport FM:

-για τη λύση της συνεργασίας με τον Παράσχο: 
Φυσικά ήταν μια δύσκολη απόφαση. Σε αυτούς τους 18 μήνες είχαμε καλή συνεργασία και η ομάδα -ειδικά πέρσι- έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Φέτος δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε. Είχαμε έναν πρώτο στόχο: να περάσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά δεν το καταφέραμε και αποκλειστήκαμε από έναν κατώτερο αντίπαλο. Δεν βελτιώσαμε την εικόνα μας και στα επόμενα ματς και πήραμε την απόφαση να φέρουμε ένα ποδοσφαιρικό ταρακούνημα στους παίκτες. Συνήθως ο προπονητής πληρώνει το μάρμαρο… Και θέλω 
να τον ευχαριστήσω για την προσφορά του. 

-για τα δημοσιεύματα περί δυσαρέσκειας του Γιώργου Παράσχου για τον τρόπο ενημέρωσής του για την λύση της συνεργασίας: 
«Πάντοτε όταν έρχονται ή φεύγουν προπονητές ο κ. Αγγελόπουλος ενημερώνει. Μίλησαν μετά από εντολή δική μου. Όταν επέρχεται μια λύση συνεργασίας είναι λογικό να υπάρχει και μια πικρία. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να υπάρχει η ενημέρωση από τον πρόεδρο αφού υπάρχουν άνθρωποι αρμόδιοι στις ομάδες». 

-για τα δημοσιεύματα περί προβλημάτων στα αποδυτήρια στις σχέσεις παικτών με τον κ.Παράσχο: 
«Τα αποδυτήρια ήταν καλά… Ποδοσφαιρικό τμήμα είμαστε και είναι λογικό. Ο κ.Παράσχος είναι έμπειρος και ήξερε και διαχειριζόταν καλά τα αποδυτήρια. Δεν πήραμε την απόφαση για αυτόν τον λόγο. Απλώς η αγωνιστική εικόνα δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Και ήταν η εικόνα αυτή ήταν παρατεταμένη». 

-για την αποχώρηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου: 
«Εμείς πάντα έχουμε ως φιλοσοφία να στηρίζουμε τις αποφάσεις με τον προπονητή. Στηρίξαμε και την απόφαση για την αποχώρηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Όταν δίνουμε τα κλειδιά σε έναν προπονητή στηρίζουμε κάθε επιλογή του». 

-για τη συμφωνία με τον Σα Πίντο και τις φήμες περί προετοιμασίας… εδάφους: 
«Το επίσημο με τον Σα Πίντο θα υπάρχει τις προσεχείς ώρες. Έχουμε προφορική συμφωνία και το μεσημέρι θα έχει κλείσει. Προεργασία για προπονητή δεν είχαμε. Από εκεί και πέρα μια σοβαρή ομάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Δεν είχαμε καμία επαφή με κάποιον προπονητή. 

-γιατί επελέγη ο Σα Πίντο: 
«Δεν πήραμε την απόφαση αυτή χωρίς να ψάξουμε πράγματα. Έχουμε και ένα δείγμα από τη δουλειά του στον ΟΦΗ. Ταιριάζει στο ταπεραμέντο της ομάδας. Βγάζει πάθος, θέλει να πετύχει, είναι φιλόδοξος και εμείς είμαστε φιλόδοξοι». 

-για τις εντυπώσεις του από τις πρώτες αγωνιστικές; 
«Έχουν δυναμώσει οι ομάδες από τη μέση και κάτω. Το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο. Η ψαλίδα έχει κλείσει. Όλα τα ματς θα είναι αμφίρροπα». 

-για τους στόχους του Ατρόμητου: 
«Οι στόχοι έχουν οριοθετηθεί από την αρχή. Να μπούμε στα πλέι-οφ με όσο καλύτερη θέση. Να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά στο Κύπελλο. Ήταν και η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά δεν έγινε. 

-για το ενδεχόμενο μεταγραφών: 
«Οι παίκτες αξιολογούνται και όλοι αξιολογούνται. Αν χρειαστεί ενίσχυση θα το κάνουμε». 

Σχετικά άρθρα