Το ξεπέταγμα του Μπαϊράμι μοιράζει χαρά

Η ικανοποίηση του Γιάννη Αναστασίου για την εικόνα του Εμίρ Μπαϊράμι στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν τέτοια που σχεδόν κάλυψε και το ίδιο το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Δεν ήταν μόνο η ποιότητα που κατέθεσε στο χορτάρι ο Σουηδός. Ούτε η όρεξη που έβγαλε. Κυρίως ήταν το γεγονός ότι έβαλε δύσκολα στον εαυτό του και τα κατάφερε με το παραπάνω να ανταποκριθεί σωματικά. Με συμπληρωμένα 70 λεπτά αγώνα ο Μπαϊράμι έκανε κούρσα 50 μέτρων, ξεπερνώντας στο σπριντ τον αμυντικό, κάνοντας προσποίηση με τη μέση και πασάροντας στην καρδιά της περιοχής. Μια ενέργεια που τέσταρε πολλαπλά την κατάσταση του.

Το πρόβλημα του στη μέση είναι κάτι με το οποίο πρέπει να μάθει να ζει, όπως ο ίδιος ο Σουηδός θαρραλέα παραδέχθηκε. Τούτο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επανέρθει σε τοπ επίπεδο. Εκείνο που ανάγκασε τη Μονακό να δαπανήσει εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Εκείνο που έκανε τον Αναστασίου να πιστέψει ότι πάνω του θα έχτιζε το 4-3-3. Μπορεί πλέον το συγκεκριμένο σύστημα να τείνει προς… εξαφάνιση από τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού, όμως με τον Μπαϊράμι σε κατάσταση ανάλογη του αγώνα στο Βόλο, τα άκρα του Παναθηναϊκού αποκτούν δημιουργία, ζωντάνια και κάνουν το Τριφύλλι απρόβλεπτο. Ακριβώς ό,τι χρειάζεται η ομάδα μεσοεπιθετικά.

Σχετικά άρθρα