Οσομπούκο με πέννες για το μεσημεριανό σας

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για Osso buco</span><br />4 κομμάτια μοσχαρίσιο κότσι<br />3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο<br />2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα<br />Μισό φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο<br />1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη<br />1 καρότο κομμένο σε φέτες<br />5 σκελίδες σκόρδο<br />2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί<br />3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο<br />1 πελτές ντομάτα<br />Μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι<br />2 φύλλα δάφνης<br />1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι<br />2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />Αλάτι<br />Πιπέρι<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τις πέννες </span><br />2 κούπες ζυμαρικά πέννες<br />2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο<br />λίγο μαϊντανό<br />Αλάτι<br />Πιπέρι<br />Ελαιόλαδο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για Osso buco</span><br />Σοτάρουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Όταν το κρέας πάρει χρώμα, το βγάζουμε έξω και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ώστε να μείνει μισό από το υγρό μας.<br /><br />Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το κρέας, τα λαχανικά, το ζωμό, τα μπαχαρικά, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 90 λεπτά, αφαιρούμε το κρέας και τη δάφνη. Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση και σερβίρουμε.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τις πέννες</span><br />Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Σε μια πιατέλα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μαζί με τις πέννες. Αλατίζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε με το osso buco.</p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα