Πράκτορας της κομμουνιστικής Βουλγαρίας ο Λαφτσής

Μια απίστευτη ιστορία φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα ΜΜΕ στην Βουλγαρία, σύμφωνα με τα οποία ο Θωμάς Λαφτσής ήταν μυστικός πράκτορας της Κρατικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας όταν έπαιζε στην Ελλάδα.
Ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού και ιδιοκτήτης της Λέφσκι φέρεται να έχει προσληφθεί στην Κρατική Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλγαρίας τον Απρίλιο του 1980 με το ψευδώνυμο «ψηλός». Ο Λαφτσής ήρθε στην Ελλάδα το 1981 και αγωνιστίστηκε αρχικά στον ΟΦΗ, έως το 1983 και στη συνέχεια στον Παναθηναϊκό έως το 1985, στη συνέχεια γωνίστηκε στο Βέλγιο για να επιστρέψει στον ΟΦΗ από το 1987 έως το 1989.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η είδηση προέκυψε μετά την έρευνα επιτροπής που έχει συσταθεί στη Βουλαγρία και ασχολείται με οικονομικά ζητήματα που αφορούν ανθρώπους που είχαν δεσμούς με την κρατική Ασφάλεια και τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφορίες την περίοδο του κομουνισμού στην χώρα.  
Στη Βουλγαρία ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στην Επιτροπή να ελέγχει άτομα με επισφαλή δάνεια τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Η Επιτροπή, σε έκθεσή που παρέδωσε στις 25 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι έχουν ελεγχθεί 348 άτομα με χρέη προς την «Biochim Bank».
Ο έλεγχος στον Θωμά Λαφτσή αφορούσε δύο μη εξυπηρετούμενα δάνεια εταιρείας της οποίας υπήρξε ιδιοκτήτης. Η έκθεαση αναφέρει ότι προσλήφθηκε ως πράκτορας πριν βρεθεί στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο.  
Συμπτωματικά, μια εβδομάδα νωρίτερα το η Επιτροπή αποκάλυψε ότι ένας άλλος πρώην ποδοσφαιριστής, ο Πλάμεν Μάρκοφ,ο οποίοα αγωνίστηκε στην Λέφσκι και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και υπήρξε προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ήταν και αυτός παράγοντας της Κρατικής Ασφάλειας.

Σχετικά άρθρα