Μους σοκολάτας με ροζ πιπέρι

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />170 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη σε μικρούς κύβους<br />75 γραμμάρια από το πλήρες γάλα<br />1 κρόκο αυγού<br />5 ασπράδια αυγών<br />2 κουταλιές της σούπας  ζάχαρη<br />ροζ πιπέρι και άνθος αλατιού για το σερβίρισμα</p>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνετε τη σοκολάτα στο πάγκο να κρυώσει.<br />Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κρόκο αυγού και ανακατεύετε  απαλά με με τη σπάτουλα.<br /><br />Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια αυγών με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια σφικτή μαρέγκα. Στη συνέχεια διπλώνετε το μείγμα σοκολάτας με τη μαρέγκα απαλά με τη σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και γίνει μια αφράτη μους σοκολάτας.<br />Στη συνέχεια ρίχνετε τη μους σε μπολάκια και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 -3 ώρες. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ροζ πιπέρι και άνθος αλατιού.</p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα