Μηλόπιτα διαίτης

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />8 κούπες ψωμί κομμένο σε κύβους<br />3 μέτρια μήλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα<br />4 αυγά<br />1 κούπα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά<br />1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά<br />2 κουταλιές του γλυκού κανέλα, διαιρούμενο<br />1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο<br />1/2 κούπα ζάχαρη + 2 κουταλιές της σούπας<br />1 πρέζα αλάτι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.<br />Βουτυρώστε ένα ταψί 22 x 22 εκ.<br /><br />Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά ελαφρά. Προσθέστε το γιαούρτι, το γάλα, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, το μοσχοκάρυδο, 1/2 κούπα ζάχαρη και αλάτι. Προσθέστε τα μήλα, στη συνέχεια, διπλώστε απαλά μέσα τους κύβους ψωμιού. Χύστε το μείγμα στο ταψί.<br /><br />Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη  και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Πασπαλίζουμε από πάνω την μείγμα και ψήνουμε για  30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα