Μηλόπιτα διαίτης

26 Σεπτεμβρίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

8 κούπες ψωμί κομμένο σε κύβους
3 μέτρια μήλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
4 αυγά
1 κούπα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα, διαιρούμενο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα ζάχαρη + 2 κουταλιές της σούπας
1 πρέζα αλάτι

 

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βουτυρώστε ένα ταψί 22 x 22 εκ.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά ελαφρά. Προσθέστε το γιαούρτι, το γάλα, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, το μοσχοκάρυδο, 1/2 κούπα ζάχαρη και αλάτι. Προσθέστε τα μήλα, στη συνέχεια, διπλώστε απαλά μέσα τους κύβους ψωμιού. Χύστε το μείγμα στο ταψί.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη  και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Πασπαλίζουμε από πάνω την μείγμα και ψήνουμε για  30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ