«Καλύτεροι από αγώνα σε αγώνα»

«Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε διαφορετικά κι αυτό είναι πολύ καλό», σχολίασε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ινσταμπούλ στο «Παλατάκι» σε αγώνα προετοιμασίας. Ο 65χρόνος κόουτς δήλωσε, επίσης, συγκινημένος για την αποθέωση που γνώρισε στην κλήρωση της Basket League ΟΠΑΠ στο Αμερικανικό Κολέγιο κατά την διάρκεια της βράβευσης του ως καλύτερου προπονητή της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς.
«Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε διαφορετικά κι αυτό είναι πολύ καλό, γιατί μέσω του βίντεο μπορούμε να βλέπουμε πράγματα και να τα αναπτύσσουμε έτσι ώστε να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι», εξήγησε ο προπονητής του «Δικέφαλου» και επισήμανε: «Στον προηγούμενο αγώνα, για παράδειγμα, είχαμε έναν αντίπαλο που είχε παίκτες πολύ καλούς στο χειρισμό της μπάλας, ενώ σήμερα (26/9) ο αντίπαλός μας ήταν πολύ γεμάτος κοντά στο καλάθι. Πρέπει να ετοιμαστούμε και σε αυτό τον τομέα στα επόμενα παιχνίδια».
Για τους τραυματίες: «Βάλαμε τον Κάρτερ μέσα στο παιχνίδι ύστερα από τέσσερις ημέρες. Οι γιατροί είπαν να τον βάλουμε σε χαλαρούς ρυθμούς, ενώ ο Όντουμ έχει πρόβλημα στο γόνατό του και συνεχίζει την αποθεραπεία του και ο Χαραλαμπίδης εδώ και μία εβδομάδα ουσιαστικά δεν συμμετέχει με το πρόβλημα που έχει στο γόνατο».
Σχετικά με την απόδοση του Τζέικ Όντουμ: «Για κανέναν παίκτη δεν μπορείς να μιλήσεις με ασφάλεια αυτή τη στιγμή. Είναι φυσιολογικό να είναι διστακτικός ένας παίκτης, Και δεν συμβαίνει μόνο με τον Όντουμ. Είναι διστακτικός και ο Κάρτερ, που είναι δύο χρόνια στην Ελλάδα. Οι παίκτες είναι σφιγμένοι κι όταν καταλάβουν τι θέλουν οι συμπαίκτες του και τι θέλει αυτός από τους συμπαίκτες του πιστεύουμε ότι θα βελτιωθούν όλα. Εμείς θέλουμε η ομάδα να τρέχει, αλλά αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί χρόνο».
Για τα στοιχεία που δεν του άρεσαν στο σημερινό (26/09) φιλικό: «Δεν μου αρέσει το πώς μπήκαμε στις αρχές των δύο ημιχρόνων. Η άμυνά μας ήταν χαλαρή και οι αντίπαλοι μπόρεσαν να πάρουν διαφορά, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο».
Για την άμυνα και την επίθεση: «Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά στην άμυνα, αλλά και υπομονή, για να μπορέσει να έρθει η βελτίωση στην ομάδα Θέλουμε να τρέξουμε σαν ομάδα, αλλά ακόμα δεν το έχουμε φθάσει εκεί που θέλουμε. Δουλεύουμε περισσότερο στην επίθεση, για να έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε και στην άμυνα. Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να τρέχουμε πολύ και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεσή μας. Ειδικά στην άμυνα, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προετοιμασμένος».
Σχετικά με τη βράβευσή του στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ: «Σίγουρα, είναι μια στιγμή συγκινητική για κάθε άνθρωπο, που ξεκινά με κάτι σαν χόμπι, το κάνει επάγγελμα, καθιερώνεται στην κοινωνία και έρχεται αυτή η αναγνώριση».
Για το τουρνουά του Ρεθύμνου «Πέτρος Οικονομάκης», στο οποίο θα πάρει μέρος ο ΠΑΟΚ: «Το θέμα από εδώ και πέρα είναι να βελτιωνόμαστε σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να έχουμε διάρκεια στην καλή απόδοση και να διορθώνουμε τα λάθη μας. Εάν κάνουμε τα ίδια λάθη δεν κάνουμε τίποτα».

Σχετικά άρθρα