To ντέρμπι του μεγάλου λιμανιού

Στο ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ η Λίβερπουλ υποδέχεται σήμερα την Έβερτον, στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η νίκη αποτελεί φυσικά αυτοσκοπό και για τις δύο ομάδες για λόγους βαθμολογικούς αλλά και κύρους στην βρετανική πόλη. 

Οι κόκκινοι του Μπρένταν Ρότζερς πάντως έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν θετική παράδοση τα τελευταία δέκα χρόνια κόντρα στα “ζαχαρωτά”, καθώς έχουν 7 νίκες και 5 ισοπαλίες στο γήπεδό τους σε 12 παιχνίδια. Πιθανότατα θα καταφέρουν να δώσουν το «παρών» στο σημερινό ματς ο Χέντερσον και ο Κοουτίνιο, που ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο στη διάθεση του Μαρτίνεθ βρίσκονται ο Γκίμπσον και ο Οβιέδο, που επέστρεψαν μετά από μακροχρόνιους τραυματισμούς. Ωστόσο αμφίβολοι είναι οι Κόολμαν και Πίεναρ, ενώ εκτός έμειναν οι Μπάρκλεϊ και Κονέ

Στα δύο περσινά μεταξύ τους ντέρμπι σημειώθηκαν συνολικά 10 γκολ (νίκη Λίβερπουλ με 4-0 στο «Άνφιλντ», ισοπαλία 3-3 στο «Γκούντισον Παρκ»).

Πιθανή ενδεκάδα Λίβερπουλ 4-2-3-1: Μινιολέ – Μανκίγιο, Λόβρεν, Σκρτελ, Μορένο – Τζέραρντ, Χέντερσον – Μπορίνι, Κουτίνιο, Στέρλινγκ – Μπαλοτέλι.

Πιθανή ενδεκάδα Έβερτον 4-4-1-1: Χάουαρντ – Στόουνς, Γιαγκέλκα, Αλκαράς, Μπέινς – Μιραλάς, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Ατσού – Όσμαν – Λουκάκου.

 

Σχετικά άρθρα