ΠΑΟΚ πρωτοπόρος να τον πιεις στο ποτήρι

Μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου προσφέρει ο ΠΑΟΚ και το παραδέχονται φίλοι και αντίπαλοι. Οι οπαδοί του πλέουν σε πελάγη ευτυχίας καθώς η ομάδα τους αποδίδει σύγχρονο και παραγωγικό ποδόσφαιρο, δίνει ρεσιτάλ και κερδίζει με χαρακτηριστική άνεση τους αντιπάλους του. Αυτός ο ΠΑΟΚ που είδαμε εναντίον του ΟΦΗ, ήταν ένας ΠΑΟΚ να τον πιεις στο ποτήρι. Ομάδα με τα όλα της, που είχε την απόλυτη κυριαρχία του παιχνιδιού από την αρχή έως το τέλος. Και αν στο δεύτερο ημίχρονο, έριξε τον ρυθμό της, αυτό δεν την εμπόδισε να δημιουργήσει τουλάχιστον τρεις σημαντικές ευκαιρίες. Στο δε, πρώτο ημίχρονο με αντίπαλο τον ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός. Το σκορ στο ημίχρονο «έκλεισε» στο 4-0, κάλλιστα όμως θα μπορούσε να είχε φθάσει στα επίπεδα του 7-0 ή ακόμη και του 8-0. Για τέτοια μπαλάρα και τέτοια απόδοση μιλάμε.

Προσθέστε εκτός από τα γκολ, τα τρία δοκάρια, τρεις ακόμη κλασικές χαμένες ευκαιρίες, συνεχής πίεση στην αντίπαλη άμυνα, αποτελεσματικότητα, παραγωγικότητα, Η μπάλα παιζόταν με την «μία» από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι φίλαθλοι στις εξέδρες δεν κουράζονταν ενώ το ίδιο συνέβαινε και με όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι τηλεοπτικά. Αυτός ήταν ένας ΠΑΟΚ υψηλών προδιαγραφών που δικαίως βρίσκεται μόνος πρώτος στην βαθμολογία με τρεις βαθμούς διαφορά από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο και μόλις έναν από την Βέροια που βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 12 βαθμούς.

Όλοι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Ράτς έκανε ένα ακόμη παραγωγικό παιχνίδι πετυχαίνοντας δύο γκολ, το ένα εκ των οποίων με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όπως συνήθιζε ως παίκτης της Σαχτάρ. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Σαλπιγγίδη που έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο καθώς μοίραζε ασίστ, όργωσε το γήπεδο. Το μόνο που δεν ευτύχησε να κάνει, ήταν να σκοράρει. Ο Σκόνδρας προσέθεσε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση επιβεβαιώνοντας πως διανύει περίοδο φόρμας, ενώ ο Κάτσε έκανε ένα ακόμη ουσιαστικό παιχνίδι. Εκτός από το συνεχές τρέξιμο, είχε ασίστ για γκολ, ήταν πανταχού παρών. Το δίδυμο Βιτορ και Κατσικά όσο περνούν οι αγώνες, δείχνει πως δένει ακόμη περισσότερο και με την σωστή συνεργασία δεν απειλείται. Δικαίως βρίσκεται στην κορυφή ο ΠΑΟΚ και όπως δήλωσε ο προπονητής του Άγγελος Αναστασιάδης ο στόχος είναι συγκεκριμένος και η ομάδα θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν. Μέχρι τότε έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, όμως το βέβαιο είναι πως αυτός ο ΠΑΟΚ, με τα στοιχεία που παρουσιάζει, είναι ικανός, για πολύ μεγάλα πράγματα.

Σχετικά άρθρα