Μπόμπολας-Βαρδινογιάννης-Ψυχάρης συνεδριάζουν στα γραφεία του Πήγασου για τις ειδήσεις

29 Σεπτεμβρίου 2014

Στα γραφεία του Πήγασου στη Μεταμόρφωση συνεδριάζουν από νωρίς το μεσημέρι οι τρεις μέτοχοι του Μega (Γ. Μπόμπολας, Σταύρος Ψυχάρης και Β. Βαρδινογιάννης) προκειμένου να λύσουν το γόρδιο δεσμό των ειδήσεων του καναλιού. 

Ενδεικτικό των διαφωνιών μεταξύ των μετόχων είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του καναλιού οι ειδήσεις των οκτώ θα βγουν στον αέρα χωρίς να έχει προηγηθεί, ως είθισται, η διαφημιστική προβολή του, είτε από τρέιλερ του καναλιού, είτε από τα δελτία τύπου που αποστέλλονται στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης. Ειδικά, όταν πρόκειται και για νέο ντεκόρ αλλά και για νέα παρουσιάστρια του δελτίου. 

Η αμηχανία αυτή αποτυπώνει τις διαφωνίες των μετόχων του Mega για το δελτίο -διαφωνίες που λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα του νέου δελτίου δεν φαίνεται να έχουν γεφυρωθεί. Πάντως, η παρουσιάστρια και οι σχολιαστές του δελτίου έχουν ειδοποιηθεί ότι στις 4 το απόγευμα θα γίνει η γενική πρόβα στο νέο σκηνικό των ειδήσεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγάλο «αγκάθι» μεταξύ των μετόχων είναι ο διευθυντής ειδήσεων Χρήστος Παναγιωτόπουλος, αφού ο διευθύνων σύμβουλος του Πήγασου, Φώτης Μπόμπολας ζητά την αντικατάστασή του. Ωστόσο, οι δυο άλλοι μέτοχοι (Βαρδινογιάννης και Ψυχάρης) δεν φαίνεται να συμμερίζονται τη λύση της απομάκρυνσης του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, όπως άλλωστε και ο Γιώργος Μπόμπολας.  Οι κύριοι Ψυχάρης και Μπόμπολας έχουν επισημάνει στον Φώτη Μπόμπολα ότι δεν θα ήταν αρνητικοί σε μια αντικατάσταση του διευθυντή ειδήσεων με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα βρεθεί ο αντικαταστάτης του και ότι η μετάβαση στη νέα διεύθυνση θα γίνει με τρόπο που να μην δημιουργεί προβλήματα στην επιχειρησιακή λειτουργία του τομέα ειδήσεων.

Στο μεταξύ στον αέρα βρίσκεται και η συνέχιση της συνεργασίας του Παύλου Τσίμα με το κανάλι, αφού ο δημοσιογράφος έχει ξεκαθαρίσει στα στελέχη του καναλιού ότι δεν μπορεί να παραμείνει στο Mega χωρίς την εβδομαδιαία εκπομπή του. Το πιθανότερο είναι ότι σήμερα δεν θα είναι στο πλατό των ειδήσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο για να μεταπηδήσει στο κανάλι του ΣΚΑΪ. 

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του Mega προκειμένου είτε να επιβεβαιώσει τη συμφωνία μεταξύ των μετόχων για τις ειδήσεις, είτε τη διαφωνία τους. Στη δεύτερη περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να λυθεί ο γόρδιος δεσμός των ειδήσεων με ψηφοφορία στο ΔΣ. Αν συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μια διαφωνία λύνεται δια της πλειοψηφίας των μετόχων, αφού στο παρελθόν οι μέτοχοι γεφύρωναν πάντα τις διαφωνίες τους χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν σε ψηφοφορίες.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Osho (Bhagwan Shree Rajneesh)
Η Σκέψη της ημέρας
Osho (Bhagwan Shree Rajneesh)