«Γόρδιος δεσμός» το ντέρμπι του Κυπέλλου

Τον «γόρδιο δεσμό» που προκαλείται μετά την σημερινή απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού για αναβολή των αναμετρήσεων της επόμενης αγωνιστικής  καλείται να λύσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος της ΕΟΚ.

Ο «γόρδιος δεσμός» αφορά την διεξαγωγή του ντέρμπι του Κυπέλλου Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για την προημιτελική φάση του θεσμού. Μετά την σημερινή απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να αναβάλλει τις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδας, Άρης – ΑΕΚ και Απόλλωνας Πάτρας – Κόροιβος, που είχαν προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο (4/10). Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, η επόμενη φάση του Κυπέλλου, που περιλαμβάνει και την συνάντηση Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, είχε οριστεί για την Τετάρτη 8 του μηνός και η έναρξη του πρωταθλήματος στις 11/10.

Ο Παναθηναϊκός έχει να εκτίσει ποινή διεξαγωγής μιας εντός έδρας αναμέτρησης «κεκλεισμένων των θυρών» του ΟΑΚΑ. Εάν αποφασιστεί οι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου να γίνουν στις 11/10 και η έναρξη του πρωταθλήματος να γίνει μια εβδομάδα αργότερα, στις 18/10, το ντέρμπι θα γίνει με κλειστές πόρτες. Εάν, όμως, η απόφαση της ΕΟΚ είναι η προημιτελική φάση του Κυπέλλου να γίνει κάποια άλλη ημερομηνία εντός της αγωνιστικής περιόδου και μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, το ντέρμπι θα γίνει με φιλάθλους στις εξέδρες και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να αντιδράσει ο Ολυμπιακός.

Σχετικά άρθρα