Λίστα Forbes: Μπιλ Γκέιτς για 21 χρόνια ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική!

30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αμερικής για 21η διαδοχική χρονιά, με περιουσία αξίας 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η πρωτοκαθεδρία του δεν φαίνεται να απειλείται από τον φίλο του, τον Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος για 13η χρονιά βρίσκεται στην 2η θέση με καθαρή αξία περιουσίας 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Λάρι Έλισον, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας λογισμικού Oracle, βρίσκεται στην τρίτη θέση με καθαρή αξία 50 δισεκατομμυρίων.

Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ συνιδρυτής του Facebook,  είναι πια στην 11η θέση με την περιουσία του να έχει εκτοξεύτηκε μέσα σε 12 μήνες κατά 15 δισεκατομμύρια στα 34 δισεκατομμύρια. Κατά 200% αυξήθηκε η περιουσία του Νικ Γουντμαν, ιδρυτή της εταιρείας κατασκευής φορητών καμερών GoPro.

Μέσα στο 2014 οι πλούσιοι αμερικανοί έγιναν ακόμη πιο πλούσιοι, όπως προκύπτει από τη λίστα του Forbes. Ο τελευταίος στη λίστα έχει εφέτος περιουσία 1,55 δισεκατομμυρίων, ενώ πέρυσι, ο κάτοχος της ίδιας θέσης είχε 1,3 δισεκατομμύρια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι  113 δισεκατομμυριούχοι έμειναν εκτός λίστας.

nbcnews.com


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ