Συνελήφθη-ξανά-μεθυσμένος ο Φελπς

Το όνομα του στα… κακά παιδιά του αθλητισμού τείνει να βάλει ο Μάικλ Φελπς, καθώς ο Αμερικανός είναι πρωταθλητής και ολυμπιονίκης της κολύμβησης, πιάστηκε να οδηγεί υπό την επίρροια αλκοόλ, όπως είχε γίνει και το 2004. Ο 29άχρονος αθλητής παραβίασε το όριο ταχύτητας στην Βαλτιμόρη και έτσι συνελήφθη, κάτι που σημαίνει πως θα κληθεί να λογοδοτήσει στην αμερικανική δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τροχαία της Πολιτείας του Μέριλαντ, ο Μάικλ Φελπς συνελήφθη την Τρίτη. Υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, στο οποίο βρέθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ (δύο φορές πιο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο). Όπως είπαμε, ο Φελπς κατηγορείται και για παραβίαση του ορίου ταχύτητας, καθώς με βάση την τροχαίο έτρεχε με 135 χλμ./ώρα, ενώ το όριο ήταν 72 χλμ./ώρα.
Να θυμίσουμε πως το 2004 ο Αμερικανός κολυμβητής είχε συλληφθεί ξανά για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και είχε τεθεί υπό 18μηνη αστυνομική επιτήρηση.

Ο 29χρονος αθλητής είναι πρωταθλητής και ολυμπιονίκης της κολύμβησης, κάτοχος παγκοσμίων επιδόσεων σε πολλά αγωνίσματα. Έχει κατακτήσει 22 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκ των οποίων τα 18 χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα.

Σχετικά άρθρα