Έπαινοι από Vogue: Οταν η Αρχαία Ελλάδα συναντά την Υψηλή Ραπτική

1 Οκτωβρίου 2014

«Η Vionnet είχε ένα όραμα, μία θεματική και μία παρουσίαση πολύ "ψαγμένη"... και όλο αυτό ιδωμένο γύρω από ένα πράγμα, τα αρχαιοελληνικά σανδάλια» αναφέρει η γαλλική Vogue στην εισαγωγή της για την κριτική των δημιουργιών τoυ γαλλικού οίκου Vionnet για την Ανοιξη/Καλοκαίρι 2015, που παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη ημέρα της Εβδομάδας Μόδα του Παρισιού.

«Η ιδέα να δείξει φορέματα με σαφές αρχαιοελληνικό στιλ, με φαρδιές ζώνες στη μέση και με κάποιο τέχνασμα φωτισμού στις σκιές των μοντέλων που περπατούσαν στην πασαρέλα να μοιάζουν πως χορεύουν σαν αρχαίες Ελληνίδες ήταν ταυτόχρονα κομψή και μοντέρνα» γράφει η Suzy Menkes για το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο και τις δημιουργίες της Goga Ashkenazi για τον οίκο Vionnet.

«Η κύρια θεματική, όπως γίνεται σχεδόν πάντα με τον οίκο Madeleine Vionnet, συνίστατο στο κυρίως ύφασμα που "ντύνει" αέρινα γύρω-γύρω το σώμα, κάποιες φορές σε δύο αποχρώσεις, εκείνες του λευκού και του μπεζ» ή ακόμα και με μια πινελιά ελληνικού γαλάζιου» συνεχίζει το άρθρο. Βέβαια, υπήρχαν και εξαιρέσεις, με κοντά φορέματα και παντελόνια ή σορτς,ωστόσο όλα θύμιζαν κάτι από αρχαία Ελλάδα συνδυασμένη με την υψηλή ραπτική και το σύγχρονο στιλ.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...