Τί γίνεται με την ασφάλεια του Ομπάμα; Βρέθηκε στο ίδιο ασανσέρ με ένοπλο που έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο

1 Οκτωβρίου 2014

Φαίνεται πως η ασφάλεια του Μπαράκ Ομπάμα ζει σε καθεστώς... ανασφάλειας, προκαλώντας έντονη ανησυχία τόσο στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, όσο και στους αμερικανούς παρατηρητές.

Για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια είδηση που αναδεικνύει την προβληματική ασφάλεια που παρέχουν οι πράκτορες στον Ομπάμα.

Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκε πως στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε τα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης και Πρόληψης Επιδημιών (CDC) στην Ατλάντα. Τρεις ημέρες αργότερα ακολούθησε η εισβολή στον Λευκό Οίκο ενός 42χρονου άνδρα που σκαρφάλωσε τον φράχτη ασφαλείας και κατάφερε να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου έχοντας στην τσέπη του έναν σουγιά 9 εκατοστών.

Το συμβάν ήρθε στο φως την Τρίτη, μόλις λίγες ώρες αφότου ο επικεφαλής της Μυστικής Αστυνομίας μπήκε στο μικροσκόπιο του Κογκρέσου εγκαλούμενο για κενά ασφαλείας στην προεδρική κατοικία.

Αξιωματούχος της Μυστικής Υπηρεσίας επιβεβαίωσε το συμβάν, το οποίο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας, σύμφωνα με το οποίο μόνο τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας έχουν δικαίωμα να φέρουν επάνω τους όπλα παρουσία του αμερικανού προέδρου. Αρνήθηκε ωστόσο να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Το όπλο του φύλακα βρέθηκε όταν εκείνος άρχισε να τραβάει με το κινητό του φωτογραφίες του προέδρου, αναγκάζοντας τη συνοδεία του Ομπάμα να του κάνει έλεγχο όταν βγήκαν όλοι από το ασανσέρ.

Αυτό ήταν το δεύτερο σοβαρό περιστατικό, καθώς είχε προηγηθεί το φιάσκο με τον εισβολέα που κατάφερε να μπει ανενόχλητος στον περίβολο του Λευκού Οίκου

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ