Γούτας: «Μου δίνει κίνητρο να με συγκρίνουν με τον Άντζα» (video)

Ο Δημήτρης Γούτας, ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης, μίλησε στην ΟΠΑΠ TV για την ποδοσφαιρική του διαδρομή από τη Ποταμιά Θάσου μέχρι τη Ξάνθη και την εθνική Ελπίδων. Θυμήθηκε την πρώτη του μέρα στη σημερινή του ομάδα και μίλησε για την δραματική εμπειρία στην εθνική Ελπίδων στον αγώνα με την Πολωνία.

Τι είπε ο Γούτας για:

Την  πρώτη ποδοσφαιρική του εικόνα: «Με τους φίλους μου. Είχαμε μαζευτεί στο σχολείο του χωριού μου. Πήραμε μια μπάλα κι αρχίσαμε να παίζουμε. Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Μου άρεσε πάρα πολύ. Από μικρό μου άρεσε το ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια δημιουργήσαμε μια ομάδα στο χωριό μου. Όλοι οι φίλοι μαζί. Προσπαθούσαμε να ενωθούμε μέσα από αυτό περισσότερο. Μετά ο καθένας ακολούθησε το δρόμο του. Εγώ στα 14 μου πήγε στην ομάδα της Ξάνθης. Άρχισα να δουλεύω συστηματικά, καθημερινά, για να μπορέσω να πετύχω τον στόχο μου να παίξω στην πρώτη ομάδα.»

Την  πρώτη μέρα στην Ξάνθη: «Ήταν δύσκολη. Έπρεπε να εγκλιματιστώ. Από το χωριό μου πήγα σε μια ομάδα της Superleague . Άλλες οι προσδοκίες κι άλλες οι απαιτήσεις. Δέθηκα όμως γρήγορα με τα παιδιά και μέσα από τη δουλειά που κάναμε αναδείχτηκα περισσότερο κι έκανα το μεγάλο άλμα.»

Τη θέση του στη  Ξάνθη: Ανήκω σε μια ομάδα που δίνει ελπίδες στα νέα παιδιά. Το θέμα είναι ότι πρέπει να ανταποκριθείς στις προσδοκίες και να καθιερωθείς στην πρώτη ομάδα».

Τη σχέση του με Άντζα και Βάλλα: Μέχρι πέρσι με τον Σπύρο είμαστε μαζί στην ίδια ομάδα. Έμαθα πάρα πολύ από αυτόν. Μου έμαθε τα μυστικά της θέσης. Είχαμε δεθεί και συνεργαστήκαμε άψογα. Είναι πολύ καλός άνθρωπος. Το βάρος είναι μεγάλο όταν στην ίδια θέση έχουν παίξει δύο τόσο μεγάλοι ποδοσφαιριστές».

Τη σύγκριση με τον Παρασκευά Άντζα: «Δεν με ενοχλεί καθόλου. Μου δίνει κίνητρο να τον φτάσω. Έχει κάνει μια πολύ μεγάλη καριέρα. Μακάρι να καταφέρω να κάνω το ελάχιστον που έχει κάνει αυτός.»

Τη Ξάνθη εφέτος: «Το ξεκίνημα δεν ήταν και τόσο καλό. Στη συνέχεια θα βρούμε ρυθμό. Θα λύσουμε τα προβλήματά μας. Έχει η ομάδα καινούργιο προπονητή. Θα καταφέρει η ομάδα να δεθεί και να φθάσει όσο υψηλότερα μπορεί.»

Τη χειρότερη εμπειρία με την ελπίδων: «Παίζαμε στην Κατερίνη με την Πολωνία. Έπρεπε να κερδίσουμε με δύο γκολ διαφορά και το άλλο ματς να έρθει ισόπαλο. Καταφέρνουμε να κάνουμε στο 90ο λεπτό το 3-1 με το γκολ του Γιαννιώτα, ενώ το άλλο ματς της Σουηδίας με τη Τουρκία βρισκόταν στο τέλος του κι ήταν 2-2. Μπαίνουμε στα αποδυτήρια πανηγυρίζουμε και ξαφνικά έρχεται ο κόουτς και μας λέει ότι έβαλε γκολ η Σουηδία και προκρίθηκε. Αρχίζουμε όλοι και κλαίμε.  Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτή είναι η ομορφιά το, κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε…»

Την εθνική ανδρών: «Το να παίζεις με το εθνόσημο είναι κάτι το πολύ ωραίο. Σε γεμίζει συναισθήματα. Γιαυτό είσαι  επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για να φθάσεις κάποια μέρα όσο πιο ψηλά μπορείς. Μια κλίση στην εθνική ανδρών θα ήταν κάτι πολύ ωραίο και δουλεύω καθημερινά για αυτό τον  στόχο.»

 

Σχετικά άρθρα