Αναστασίου: «Πολύ κρίσιμο ματς για να έχουμε ελπίδες»

Ελαφρώς καλύτερη ομάδα τον Παναθηναϊκό συγκριτικά με την Εστορίλ έχρισε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου δίχως διάθεση όμως να υποτιμήσει τον πορτογαλικό σύλλογο.

«Δεν έχει το όνομα των άλλων πορτογαλικών ομάδων αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα, το είπα και στους παίκτες μου. Αν το υποτιμήσεις σίγουρα θα το πληρώσεις», είπε στον πρόλογό του ο Αναστασίου. Ακολούθησαν ερωτήσεις.

Νίκη ή απλά ένα θετικό αποτέλεσμα;
«Σε ένα παιχνίδι ομίλων ειδικά με ποιοτικές ομάδες μπορεί να χάσεις πόντους. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης είναι πολύ κρίσιμο ματς το αυριανό. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να κριθεί και πιο μετά. Το θέμα είναι η ομάδα μας και αν έχουμε την αυτοσυγκέντρωση που πρέπει θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Τι παραπάνω έχει η ομάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ντιναμό;
«Το παιχνίδι με την Ντιναμό συνοδευόταν μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα και μια αμφισβήτηση. Το συν είναι πως παίζαμε απέναντι στην πιο ποιοτική ομάδα, ήταν ένα τεστ για εμάς. Αυτή την στιγμή ερχόμαστε από καλό σερί νικών και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Το σημαντικό είναι πως είναι ένα παιχνίδι που δεν υπάρχει φαβορί. Θεωρώ πως το ματς είναι στο 50-50 και η ποιότητα πάνω κάτω η ίδια, με ελαφρώς καλύτερο τον Παναθηναϊκό. Αυτό βέβαια πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο».

Σε τι κατάσταση είναι ο Λαγός;
«Ο Τάσος είναι μαχητής και πάντα δίνει το καλύτερο δυνατό. Έχουμε την ευτυχία να έχουμε πολλά τέτοια παιδιά. Εμείς πρέπει να τους προστατεύσουμε. Θα έλεγα πως θα είναι έτοιμος αύριο. Η αίσθηση μου αυτή είναι. Είναι παίκτης σημαντικός για εμάς».

Πως πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός;
«Αυτό θα το δείτε αύριο. Έχουμε διακρίνει τα δυνατά σημεία και πρέπει να τα περιορίσουμε και αδύναμα να τα χτυπήσουμε. Πάνω από όλα είναι η αυτοσυγκέντρωση για την ομάδα μας».

Βλέπεις ότι οι παίκτες έχουν ένα κίνητρο παραπάνω στην Ευρώπη;
«Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό πάντα υπάρχει το κίνητρο. Στόχος μας ήταν να μπούμε ομίλους και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Και στα πέντε ματς είχαμε άκρως ανταγωνιστική εικόνα. Υστερήσαμε στις λεπτομέρειες. Κοιτάξαμε κάθε αντίπαλα στα μάτια. Είτε από συγκυρίες είτε από ατυχία δεν είχαμε τόσα θετικά αποτέλεσμα. Έχω ξαναπεί πως είναι εμπειρίες».

Πόσο άλλαξαν τα πλάνα σας μετά την αναβολή; Περιμένατε καλύτερα πράγματα μέχρι τώρα πριν την σεζόν;
«Για εμάς αυτό που περίμενα είναι πως με τον καιρό θα είμαστε καλύτεροι. Η απουσία του Μπεργκ ήταν μεγάλη αλλά είμαστε ομάδα συνόλου. Μας έλειψε σε κάποια ματς το εύκολο γκολ αλλά σαν γενική εικόνα μαθαίνουμε να νικάμε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Από κει και πέρα με ενοχλεί που δεν υπάρχει πλάνο για το μετά. Το που και το πως. Για να προγραμματίσουμε τον σχεδιασμό. Αυτό με στεναχωρεί και δείχνει την εικόνα που έχουμε».

 

Σχετικά άρθρα