Ρωσική σαλάτα

Για τον Ολυμπιακό ήταν ίσως η πιο φτηνή ήττα στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φτηνή ήττα διότι πληρώθηκαν ακριβά: 
 
Η αποτυχία της ομάδας να σκοράρει στο πρώτο εικοσάλεπτο όταν έπαιξε καλά, βρήκε τους Σουηδούς τρομαγμένους, αλλά δεν έβαλε την μπάλά στα δίχτυα. 
 
Τα απίστευτα λάθη στα δύο γκολ, ειδικά στο πρώτο όταν δεν ήμασταν σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ αλλά σε αλάνα.
 
Η διαιτησία του Ρώσου που στέρησε από τον Ολυμπιακό το προβάδισμα στο γκολ του Μήτρογλου που δεν μέτρησε και την ισοφάριση στο πέναλτι που έγινε στον Μανιάτη. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, η Μάλμε θα έμενε με δέκα κι ο Ολυμπιακός θα έκανε την ανατροπή.
 
Όλες οι συνταγές πήγαν στραβά για να γίνει τελικά αυτή η ρωσική σαλάτα και να βγάλουν γλώσσα ο Χαρέιντε και ο Ρόζενμπεργκ. 
 
Ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να περάσει μόνος πρώτος στον όμιλο και να αυξήσει τις πιθανότητές του για πρόκριση στους 16. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά θεωρητικά έβαλε και την Μάλμε στο κόλπο για την τρίτη θέση, παρότι η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη. 
 
Αυτά ως μια πρώτη εκτίμηση για το παιχνίδι που είδαμε εδώ στη Σουηδία και περισσότερα μετά την επιστροφή, καθώς είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει μεγάλη κουβέντα για διάφορα θέματα σχετικά με επιλογές που δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το σημερινό ματς, αλλά γενικότερα. 
 
Το μόνο που δεν θα αλλάξει όταν θα γίνει πιο ψύχραιμα η ανάλυση είναι ότι πρόκειται για μία (ίσως την πιο) τσάμπα ευρωπαϊκή αποτυχία του Ολυμπιακού, όσα χρόνια παίζει στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ… 

Σχετικά άρθρα