Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />1 πρέζα ξυνό<br />3 ποτήρια νερό<br />5-6 λεμόνια<br />1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη<br />250 γραμμάρια γλυκόζη<br />1 βανίλια</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Παίρνουμε ένα – ένα τα λεμόνια και τα τρίβουμε στον τρίφτη.<br />Τα χαράζουμε σε 5 κομμάτια.<br /><br />Παίρνουμε οδοντογλυφίδες και τα τυλίγουμε σε καρουλάκια.<br />Τα ξεπικρίζουμε βράζοντας τα 3 φορές και τα στραγγίζουμε ρίχνοντάς τα σε κρύο νερό.<br /><br />Στη συνέχεια τα στύβουμε ελαφρώς με το χέρι μας.<br />Ταυτόχρονα έχουμε βράσει το νερό με τη ζάχαρη για 10-15 λεπτά.<br /><br />Ξαφρίζουμε γιατί διαφορετικά το γλυκό μας θα ζαχαρώσει γρήγορα.<br />Προς το τέλος ρίχνουμε μέσα τα λεμόνια, τη γλυκόζη και τελευταίο το ξυνό αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.<br />Τα αφήνουμε να δέσουν. Όταν λέμε δέσουν εννοούμε το σιρόπι να κυλάει στάλα-στάλα από το κουταλάκι μας.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα