Η Σύρος υποδέχεται το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Σχεδίων!

2 Οκτωβρίου 2014

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Εναρκτήρια ταινία του φεστιβάλ θα είναι, όπως σας έχουμε ήδη πει, το «The Boxtrolls» του φημισμένου Studio Laika που θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στην Ερμούπολη. Θα ακολουθήσει το «O menino e o mundo» («Το παιδί και ο κόσμος»), η βραζιλιάνικη ταινία που βραβεύτηκε φέτος στο Φεστιβάλ του Ανεσί, η οποία θα προβληθεί στην πλατεία Μιαούλη στο πλαίσιο των Ανοιχτών Προβολών. 

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ περιλαμβάνει περισσότερες από 200 ταινίες γνωστών και λιγότερο γνωστών δημιουργών. Σαράντα εννέα από αυτές θα προβληθούν στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος ενώ κάποιες άλλες θα προβληθούν «εκτός συναγωνισμού» στο πλαίσιο αφιερωμάτων σε δημιουργούς (Ζακ Ρεμί Ζιράρ), θέματα (Η ισότητα των δύο φύλων), ηλικίες (K.ID.S’) και ξένα φεστιβάλ (Κροατίας και Εσθονίας).
Όμως, επειδή δεν είμαστε όλοι τυχεροί να μπορούμε να πεταχτούμε ως τη Σύρο, οι διοργανωτές προέβλεψαν ώστε φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, οι κάτοικοι της Αθήνας να πάρουν κι αυτοί μια γεύση από το φεστιβάλ. Έτσι, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00, στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς) θα πραγματοποιηθεί προφεστιβαλική εκδήλωση με προβολές ταινιών από προηγούμενες διοργανώσεις, απολογισμό των εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια παράλληλα με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του φεστιβάλ και άλλα πολλά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

02 Οκτωβρίου 2014
Έως 5 Οκτωβρίου. Ερμούπολη, Σύρος.

http://www.animasyros.gr/index.php/GR/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ