«Στόχος τρομοκρατών ο Βαγγέλης Μαρινάκης»

Τρομοκρατικό χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου ίδρυσης της ΝΔ αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Το χτύπημα αυτό προετοίμαζε ομάδα που φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με τον συλληφθέντα Νίκο Μαζιώτη.

Οι λεπτομέρειες για την οργάνωση του χτυπήματος αποκαλύφθηκαν μετά την έρευνα που διεξήχθη σε σπίτι και γκαράζ στο Βύρωνα, μετά τη σύλληψη ύποπτου ατόμου που η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια στο μπρελόκ που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη, ενώ στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο σημείο υπήρχαν αναφορές σε οικίες και συγκεκριμένες εταιρίες.

Στο στόχαστρο των τρομοκρατών φαίνεται ότι βρίσκονταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Φλέσσας και η σύζυγός του Μαρία Τσελέντη, καθώς και στοιχεία για τον Πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη.

Όπως δήλωσε ο Β.Κικίλιας, από την ανάλυση των σημειώσεων και των σχεδίων που βρέθηκαν στο Βύρωνα το τρομοκρατικό χτύπημα είχε προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο.

«Είχα επισημάνει ότι απαιτείται επαγρύπνηση και σοβαρότητα μετά τη σύλληψη Μαζιώτη. Οι έρευνες διεξάγονταν υπό πλήρη μυστικότητα και είχε ενημέρωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς . Συνελήφθη 30χρονος που έμπαινε σε γκαράζ στο οποίο βρέθηκαν και αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη.

Σε ιδιόχειρες σημειώσεις του υπήρχαν αναλυτικές αναφορές για τον Ευάγγελο Μαρινάκη, Θεόδωρο Φλέσσα και τηλέφωνα της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών. Υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά στις 3 Οκτωβρίου για πρόβα και στις 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα» σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Πηγή: Real.gr

Σχετικά άρθρα