«Αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά»!

Συνέντευξη Δαμιανός Παπαχατζής
 
«Αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα», δηλώνει ο Γιώργος Πρίντεζης στο pamesports.gr για τον νέο Ολυμπιακό, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος για την καινούργια αγωνιστική χρονιά και ότι χρειάζεται καθημερινή δουλειά και βελτίωση για να φτάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στον στόχο τους, που είναι η κατάκτηση τίτλων σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 
Ο πρώτος τίτλος της σεζόν κρίνεται σε μεγάλο βαθμό στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας την ερχόμενη Πέμπτη (9/10, 9.30 μ.μ., ΑΝΤ1) στο ΟΑΚΑ «κεκλεισμένων των θυρών» και ο 29χρόνος φόργουορντ τονίζει την σημασία του, αλλά αρνείται ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί: «Φαβορί δεν υπάρχει, γιατί παίζουμε στο ΟΑΚΑ και οι αγώνες με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ήταν ντέρμπι, ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε καλή κατάσταση».
 
–      Άλλη μια σεζόν αρχίζει για σένα με τα «ερυθρόλευκα», τι θέλει να πετύχει ο Γιώργος Πρίντεζης την φετινή αγωνιστική χρονιά με τον Ολυμπιακό;
 
«Πρώτα από όλα θέλουμε να έχουμε την υγεία μας ως ομάδα και να καταφέρουμε να κατακτήσουμε τίτλους».
 
–      Γιατί την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε τους τίτλους που… κυνηγούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη και τα δύο τελευταία χρόνια παρότι είχε ή κατάφερε να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς έμεινε χωρίς τίτλο Πρωταθλήματος;
 
«Θεωρώ ότι στην προσπάθεια να κατακτήσει μια ομάδα τίτλο, όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και δεν έχει να κάνει με το εάν ήταν κακή ή καλή η δουλειά που προηγήθηκε. Ένας αγώνας, μια κακή μέρα μπορούν να κάνουν την διαφορά και δυστυχώς να κοστίσουν έναν τίτλο, όπως έγινε με εμάς στον τέταρτο τελικό του Πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική χρονιά. Η δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό είναι πάρα πολύ καλή, αλλά χρειάζεται και η εύνοια της τύχης και να καταφέρεις να είσαι σε καλή μέρα στις κρίσιμες στιγμές».
 
–      Για πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να νικήσει στο ΟΑΚΑ σε τελικούς πρωταθλήματος. Το κατάφερε στους τελικούς της περασμένης σεζόν, αλλά αυτό δεν έφτασε. Που είναι ο… μύθος και που η πραγματικότητα στα περί ΟΑΚΑ;
 
«Δεν ξέρω να σου απαντήσω. Έχει φανεί ότι πλέον η έδρα μπορεί να μην παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο. Οι τελικοί είναι τελικοί και όποιος είναι στην καλύτερη κατάσταση θα κερδίσει».
 
–      Τι σε κάνει αισιόδοξο για τον Ολυμπιακό της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, τι παραπάνω έχει σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν;
 
«Βλέποντας και κάνοντας. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Απλώς θεωρώ ότι εάν δουλέψουμε και κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι στην προπόνηση και στους αγώνες, αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα».
 
–      Ο Ολυμπιακός θα έχει κάποιο διαφορετικό χαρακτηριστικό την νέα σεζόν;
 
«Όχι νομίζω ότι θα κινηθούμε στην ίδια βάση. Ότι είχαμε πέρυσι προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε. Και την ενέργεια μας, και την άμυνα μας, και την επίθεση, και τον αιφνιδιασμό και την «σκληράδα» μας».
 
–      Για έναν παίκτη πως είναι να αρχίζει την σεζόν με ένα ντέρμπι κόντρα στον «αιώνιο αντίπαλο»; Το αποτέλεσμα του ματς του Κυπέλλου της επόμενης Πέμπτης (9/10) θα ακολουθεί τον Ολυμπιακό για καιρό;
 
«Αυτό το ματς κρίνει έναν τίτλο και είναι πολύ σημαντικό, γιατί δεν έχουμε τόσο πολλούς τίτλους στην καριέρα μας. Από εκεί και πέρα, η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, αλλάζουν οι συνθήκες κατά την διάρκεια της και σίγουρα πολλά πράγματα αλλάζουν είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο».
 
–      Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί θεωρητικά… 
 
«Φαβορί θεωρητικά δεν είναι κανείς, γιατί παίζουμε στο ΟΑΚΑ και διότι οι αγώνες απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι πάντα ντέρμπι και έτσι ήταν ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε καλή κατάσταση».

Σχετικά άρθρα