Οικοδομικές άδειες με ένα "κλικ"

3 Οκτωβρίου 2014

Μέσω διαδικτύου θα εκδίδονται από την 2α Ιανουαρίου του 2015 οι οικοδομικές άδειες. Το σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή προσεχώς σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, το κέντρο της Αθήνας, η Κόρινθος, το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Συγκεκριμένα, όλα τα δικαιολογητικά και οι μελέτες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ΥΠΕΚΑ . Οι μηχανικοί και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών δόμησης θα μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω ειδικού κωδικού πρόσβασης την διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας. Ηλεκτρονικά θα γίνεται και ο προσδιορισμός του ελεγκτή δόμησης από τη λίστα των μηχανικών που ια διαπιστευτούν στο ΥΠΕΚΑ, για όλε στις περιοχές της χώρας.

Το σύστημα σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» θα λειτουργεί ως εξής:

-To σύστημα θα δέχεται αιτήσεις και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

-Η αίτηση θα εισάγεται σε ροή έλεγχου στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης. Οι υπάλληλοι θα κάνουν τον έλεγχο και θα διατυπώνουν τις παρατηρήσεις τους ηλεκτρονικά και θα ενημερώνεται ο υπεύθυνος μηχανικός σε πραγματικό χρόνο.

-Όλη η διαδικασία ελέγχου, το ιστορικό των μεταβολών και ο φάκελος θα τηρούνται ηλεκτρονικά και θα είναι διαθέσιμα στον μηχανικό, στον ιδιοκτήτη, στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης και στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

-Υπάρχει πρόβλεψη και για διαβίβαση στοιχείων σε απάντηση αιτημάτων από άλλες εκτός των υπηρεσιών δόμησης υπηρεσίες, για την παράλληλη αναζήτηση τυχόν πρόσθετων εγκρίσεων.

Μadata.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ