Λαχανοσαλάτα με superfoods και κολοκύθα

3 Οκτωβρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 φλιτζάνια λαχανίδα ψιλοκομμένη  
1 φλιτζάνι κολοκύθα ψητό και κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι κινόα
½ φλιτζάνι κόκκινο λάχανο κομμένο σε κύβους
¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
¼ φλιτζάνι μήλο κομμένο σε ψιλά καρέ
 ¼ φλιτζάνι καρύδια
¼ φλιτζάνι goji berries
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

 

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σε χαμηλή εστία τσιγαρίζετε το κινόα για 4 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό, κλείνετε το καπάκι και βράζετε σε χαμηλή εστία για 15 λεπτά
Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.
Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι, σουρώνετε πολύ καλά και είναι έτοιμη για τη σαλάτα.
    
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόψτε τη λαχανίδα σε λεπτές φέτες, την κολοκύθα σε κύβους, το κόκκινο λάχανο σε λεπτές φέτες, κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε καρέ, μήλο κομμένο σε ψιλά καρέ.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε όλα τα υλικά της σαλάτα και ανακατεύετε με το μείγμα λεμονιού.
Βάζετε για 10 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρετε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ