Μοσχαράκι μπουργκινιόν με πουρέ πατάτας

3 Οκτωβρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για το μοσχαράκι
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
200 γραμμάρια μικρά και στρογγυλά κρεμμύδια
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού μανιτάρια
1 φύλλο δάφνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι του τσαγιού φυτίνη
Αλάτι
Πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας
1 κιλό πατάτες
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τριμμένη παρμεζάνα

 

 

 

Εκτέλεση

Για το μοσχαράκι
Βάζουμε το μοσχαράκι με τη φυτίνη να ροδίσει για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα κρεμμύδια,  τα μανιτάρια, τα καρότα και το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε.

Μετά από 5 περίπου λεπτά σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 ώρα.

Για τον πουρέ πατάτας
Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 25 - 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ