Οι μικρές διαφορές μετά το Μάλμε

Εάν αφήσουμε στην άκρη το ψυχολογικό κομμάτι και την ατμόσφαιρα σε μια ομάδα μετά από μια νίκη ή μια ήττα, θα δούμε ψυχρά ότι το αρνητικό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στο Μάλμε δεν αλλάζει πολύ τις βαθμολογικές ισορροπίες του ομίλου, όσον αφορά στην πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικά μετά τη νίκη της Ατλέτικο επί της Γιουβέντους
 
Τί εννοώ; Ακόμη κι αν είχε νικήσει ο Ολυμπιακός στη Σουηδία και ήταν πρώτος με έξι πόντους, πάλι θα ήθελε τη νίκη επί της Γιουβέντους για να μπει «σφήνα». Με ισοπαλία στο Φάληρο και με νίκη επί της Μάλμε στο φινάλε θα πήγαινε στους 10 πόντους, αλλά μπορεί να μην του έφταναν! Η Ατλέτικο με τρεις νίκες (δύο με Μάλμε και μία με Ολυμπιακό) θα πάει στους 12. Κι η Γιουβέντους με «Χ» στο Φάληρο, νίκη επί του Ολυμπιακού στο Τορίνο και επί της Μάλμε στη Σουηδία θα ήταν κι αυτή στους 10, αλλά θα περνούσε στην ισοβαθμία. Ασχέτως τι θα γινόταν στο ματς Γιουβέντους-Ατλέτικο στο φινάλε, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί θα περνούσαν. 
 
Συνεπώς: Είτε κέρδιζε στο Μάλμε, είτε (όπως έγινε) έχανε, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να νικήσει οπωσδήποτε την Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη για να έχει πιθανότητες πρόκρισης. Γιατί αν πάει τη διαφορά στους τρεις βαθμούς υπέρ του με τους Ιταλούς, θα τους βάλει και άλλη πίεση για το ματς που ακολουθεί στο Τορίνο. 
 
Αυτό που μπορεί να αλλάξει η ήττα στη Σουηδία είναι ο κίνδυνος να χαθεί η τρίτη θέση από την Μάλμε. Διότι είναι προφανές πως αν ο Ολυμπιακός και η Μάλμε δεν πάρουν ούτε πόντο στις τρεις επόμενες αγωνιστικές από Γιουβέντους και Ατλέτικο, τότε οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να νικήσουν με τρία γκολ διαφορά τους Σουηδούς για να προκριθούν στο Γιουρόπα. 
 
Συμπέρασμα: Η πορεία του Ολυμπιακού φέτος στην Ευρώπη κρίνεται σε τεράστιο ποσοστό στο ματς της 22ας Οκτώβρη, με την «Κυρία» στο Καραϊσκάκη. Με νίκη έχει σοβαρές ελπίδες για το Τσάμπιονς Λιγκ, με ισοπαλία παίρνει προβάδισμα για το Γιουρόπα, με ήττα τρέχει και δεν φτάνει…

Σχετικά άρθρα