Πληρέστερος και σαφώς βελτιωμένος ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός, με πιο γεμάτο ρόστερ τούτη τη φορά, αντιμετώπισε τη Νίζνι για το Γκομέλσκι Καπ στη Μόσχα. O πρωταθλητής Ελλάδας που προετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς την Πέμπτη με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, νίκησε 63-55 την ομάδα που κάνει τις δοκιμές της για την παρθενική της συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.

 

Στο πρώτο παιχνίδι με τον Γιάνις Μπλουμς στο ρόστερ, με παρόντες τους Γιάνκοβιτς-Φώτση και πιο ορθόδοξα σχήματα οι πράσινοι έδειξαν προσήλωση στην άμυνα, αλλά κόλλησαν συχνά στην επίθεση που είχε προσανατολισμό στο ζωγραφιστό, όπου φαίνεται να χρειάζεται βοήθειες και ανάσεις ο Μπατίστα. Άλλωστε, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρίσκεται σε αναζήτηση σέντερ. Οι πεντάδες με παρόντες Παππά, Γιάνκοβιτς και Χαραλαμπόπουλο (όχι ειδικών συνθηκών, αλλά επιλογής) έδωσαν δείγμα γραφής για τα μελλοντικά πλάνα του Παναθηναϊκού που επενδύει στη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ. Ο Γκιστ στο ”5” ‘η στο ”4” ήταν εξαιρετικός, όσο περνούσε ο χρόνος.

 

Κατά διαστήματα ήταν πολύ καλός ο Σλότερ, ενώ οι συνεργασίες Διαμαντίδη-Μπατίστα έκαναν διψήφια τη συγκομοιδή του σέντερ της ομάδας. Αυτό που στα σίγουρα πρέπει να διορθώσει ο Ιβάνοβιτς είναι η επιθετική εικόνα της ομάδας, που στο συγκεκριμένο παιχνίδι περιστράφηκε γύρω από δυο παίκτες, τον Μπατίστα και τον Σλότερ. Χαραλτηριστικότερη όλων των περιόδων η δεύτερη με επιμέρους 9-8. Αν και φαίνεται ότι οι παίκτες βρίσκουν ξεκάθαρους ρόλους σε άμυνα, δημιουργία και εκτέλεση, με καθοριστικό και πάλι τον Γκιστ που στο 38′ πέτυχε καθοριστικό τρίποντο όταν η Νίζνι είχε πλησιάσει στον πόντο (54-53). Αμέσως μετά, με τρίποντο ο Σλότερ έκανε το 60-53 στα 80 δευτερόλεπτα.

 

Όσο για τον Μπλουμς, που ακόμα θέλει το χρόνο του για να δέσει με την ομάδα, έπαιξε καλή άμυνα, έδειξε πάθος, έχει δυνατή διείσδυση και θετικά «κόμπο» στοιχεία.

 

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Μπατίστα με 19 (με double double, αφού μάζεψε και 16 ριμπάουντ), ενώ ο Σλότερ σημείωσε 16 κι ο Γκιστ 11. Θετικότατος ήταν κι ο Παππάς, ενώ φαίνεται ότι ο Γιάνκοβιτς θα έχει καθοριστικό ρόλο στην ομάδα.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παίξει αύριο στον τελικό του ”Γκομέλσκι Καπ”

 

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 26-21, 43-38, 63-55

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 16 (2), Γιάνκοβιτς 5(1), Φώτσης, Μπλουμς 4, Παππάς 6, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 11, Μπατίστα 19 (16ρ)

Νιζνι (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούρι 3(1), Ντάνιελς 2, Βικτόροφ, Παρακούσκι 6, Αντόνοφ 2, Κοστόφ 3(1) Κίνσει 12(3), Ροτσέστι 16, Σαβλέλιφ, Κριβόσεεφ, Τόμπκινς 11, Γκολόβιν

Σχετικά άρθρα