Της… ήπιε το αίμα η Βαλένθια

Τεράστια νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας πέτυχε η Βαλένθια με 3-1 μέσα στο Νουέβο Μεστάγια. Οι νυχτερίδες χρειάστηκαν μόλις 13 λεπτά για να πετύχουν τρία γκολ και να… κουνήσουν μαντήλι στην Ατλέτικο Μαδρίτης που ήταν αγνώριστη αμυντικά. 

Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο ήξερε από την αρχή τι ζητούσε στο παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα ύστερα από το αυτογκόλ του Μιράντα στο 6ο λεπτό. Στο επόμενο λεπτό ο Αντρέ Γκόμες διπλασίασε το σκορ και έξι λεπτά αργότερα ο Οταμέντι με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Πιάτι, έγραψε το 3-0.

Πήρε λίγο χρόνο για τους ροχιμπλάνκος για να ηρεμήσουν και να αναδιοργανωθούν και κατάφεραν να μειώσουν με τον Μάντζουκιτς στο 28. Οι παίκτες του Σιμεόνε συνέχισαν να πιέζουν και κέρδισαν πέναλτι ύστερα από χέρι του Γκαγια. Ο Σικέιρα ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Άλβες απέκρουσε την προσπάθειά του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ακόμα και αν η Βαλένθια πιέστηκε αρκετά έδειχνε ανίκητη. Τσέρτσι, Χιμένες και Ραούλ Γκαρθία ήρθαν από τον πάγκο αλλά δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα. Ο Ιταλός επιθετικός μάλιστα είδε ένα γκολ του να μην μετράει, καθώς βρήκε τη μπάλα με το χέρι και στη συνέχεια αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία.

Βαλένθια: Άλβες, Μπαραγκάν, Μουστάφι, Οταμέντι, Γκαγιά, Φουέγο, Παρέχο, Αντρέ Γκόμες, Ροντρίγκο, Αλκάθερ, Πιάτι 

Ατλέτικο Μαδρίτης: Μογιά, Γκάμεθ, Μιράντα, Γοδίν, Σικέιρα, Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Αρντά Τουράν, Γριζμάν, Μάντζουκιτς.

Σχετικά άρθρα