Εμπιστοσύνη σε Μήτρογλου

Ένα θέμα που συζητείται από αγωνιστικής πλευράς στον Ολυμπιακό είναι αυτό του Κώστα Μήτρογλου και της προσαρμογής του μετά την επιστροφή από την Αγγλία.

Γίνεται μεγάλη κουβέντα για το θέμα της δυσκολίας του στο σκοράρισμα, κατά πόσο θα μπορέσει να ξεπεράσει τον περσινό τραυματισμό στο Παρίσι και την περιπέτεια της Φούλαμ, πότε θα είναι ξανά στην «τρομακτική» κατάσταση του προηγούμενου φθινοπώρου.

Θυμίζω, όμως, ότι τότε ο Μήτρογλου είχε μεν βάλει τον Σεπτέμβρη τα δύο χατ-τρικ στη Λιβαδειά και με την Ξάνθη, όταν ο Μίτσελ του έδωσε θέση στην ενδεκάδα, ακολούθησε όμως ένα διάστημα χωρίς γκολ εναντίον του Παναιτωλικού, της Παρί και του Πανιώνιου, προτού γίνει η μεγάλη έκρηξη- αρχές Οκτώβρη- στις Βρυξέλλες κι από κει και πέρα ακολουθήσουν τα διαδοχικά γκολ του στο πρωτάθλημα, αλλά και η σφραγίδα του στα μπαράζ με την Ρουμανία για την πρόκριση στο Μουντιάλ . Μέχρι να τον σταματήσει η κακιά στιγμή στη Γαλλία…

Ο διεθνής φορ είχε σε εκείνο το διάστημα της έκρηξής του μεγάλες βοήθειες και από το πιο επιθετικό στιλ παιχνιδιού της ομάδας. Κυρίως από τη συνεργασία του με τον – επίσης φορμαρισμένο τότε και ιδανικό για υποστήριξη σέντερ φορ- Σαβιόλα, αλλά και από όσα έπαιρνε στο γήπεδο από τους Τσόρι, Βάις, Κάμπελ, αναλόγως με το ποιούς χρησιμοποιούσε μπροστά ο Μίτσελ.

Σίγουρα πρέπει κι ο ίδιος να βοηθήσει περισσότερο τον εαυτό του σε θέμα συγκέντρωσης και δουλειάς, σίγουρα χρειάζεται καλύτερο ρυθμό, αλλά εξίσου βέβαιο είναι ότι για να κάνει τα περσινά γκολ πρέπει να έχει μεγαλύτερη δημιουργική υποστήριξη από τους συμπαίκτες του.

Ήδη έχει βάλει από ένα γκολ σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, ενώ στη Σουηδία σκόραρε το τέρμα που δεν μέτρησε ως οφσάιντ και είχε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, σε φάση που ίσως πέρσι να την είχε τελειώσει.

Στον Ολυμπιακό (και στην Εθνική) περιμένουν, τέτοια εποχή περίπου με την περσινή, το ξέσπασμα του Μήτρογλου. Κι είναι σίγουροι ότι θα έρθει, πιθανώς και την κατάλληλη στιγμή. Με το πρόγραμμα να έχει κρίσιμα παιχνίδια για τα προκριματικά του EURO, τις μεγάλες κόντρες με την Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα…

Σχετικά άρθρα