«Τυφώνας» Χάμιλτον, αγωνία για Μπιανκί

Επεισοδιακό το Γραν Πρι της Ιαπωνίας στην πίστα της Σουζούκα όπου η εκκίνηση έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή και τελικά δεν έπεσε ποτέ καρό σημαία. Ο Ζιλ Μπιανκί χτύπησε στις προστατευτικές μπαριέρες και στον γερανό που ήταν σταθμευμένος στην 8η στροφή της Σουζούκα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την διακοπή του αγώνα. 

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ξεκίνησε από την πολ ποζίσιον ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση. Χάμιλτον, Ροσπμπεργκ και Φέτελ στο βάθρο. Ο Βρετανός πιλότος πήρε την 30η νίκη στην καριέρα του σε μία «παγωμένη» τελετή απονομής λόγω της ανησυχίας για την κατάσταση του Ζιλ Μπιανκί. Ο Γάλλος έφυγε με ελικόπτερο για το νοσοκομείο. 

Στα αγωνιστικά η Μερσέντες ήθελε να κάνει το 1-2 για να εξασφαλίσει 4 αγώνες πριν το τέλος το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Η πίστα της Σουζούκα έμοιαζε με πισίνα και ήταν αβέβαιο αν θα ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Τελικά η εκκίνηση δόθηκε υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας ωστόσο μόλις στον τρίτο γύρο η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε και τα μονοθέσια αποσύρθηκαν στα γκαράζ των ομάδων τους. Το νερό στην πίστα ήταν πάρα πολύ, γεγονός που ανάγκασε τον Μάρκους Έρικσον να εγκαταλείψει ακόμα και πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Μετά από 25 περίπου λεπτά οι πιλότοι βγήκαν στην πίστα και ο αγώνας ξεκίνησε ξανά και πάλι όμως πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Αλόνσο τέθηκε εκτός μάχης αφού αντιμετώπισε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Στον 10ο γύρο το αυτοκίνητο ασφαλείας αποσύρθηκε και ξεκίνησε κανονικά ο αγώνας, με τις ομάδες σιγά σιγά να αλλάζουν ελαστικά. Ο Χάμιλτον βρισκόταν πίσω από τον Ροσμπεργκ (ο οποίος ήταν πρωπορευόμενος) και τον πίεζε. Τελικά κατάφερε να κάνει την προσπέραση και αύξανε συνεχώς την μεταξύ τους διαφορά.

Στον 40ο γύρο η βροχή ξεκίνησε ξανά με τον Χάμιλτον να έχει αυξήσει την διαφορά από τον δεύτερο Ροσμπεργκ στα 12 δευτερόλεπτα. Ο Σούτιλ είχε βγει από την πίστα και ο γερανός είχε εμδανιστεί για να βγαλεί εκτός το μονοθέσιο του. Ο Μπιανκί κατέλειξε στις μπαριέρες και αυτός με αποτέλεσμα να χτυπήσει πάνω στον γερανό και να τραυματιστεί. Στον 44ο γύρο το αυτοκίνητο ασφαλείας ξαναβγαίνει στην πίστα. Οι Φέτελ και Μπάτον είχαν φρέσκα ελαστικά (από αυτούς που ήταν στην πρώτη 5άδα) και στον 46ο γύρο ξαναβγαίνει κόκκινη σημαία και όλοι οι πιλότοι στα αποσύρθηκαν στα πιτς. Χάμιλτον Ροσμπέργκ, Ρικιάρντο, Φετελ, Μπάτον ήταν η πρώτη 5άδα.

Η διακοπή αυτή οδήγησε στο τέλος του αγώνα με τον Φέτελ τελικά ανεβαίνει στο βάθρο αφού μέτρησε η θέση που είχαν στον γύρο πριν βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Φέτελ βγήκε στα πιτς για αλλαγή ελαστικών γιαυτό και βρέθηκε πίσω από Ρικιάρντο.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Ρικιάρντο, Μπάτον, Μπότας,  Μάσα, Χούλκενμπεργκ, Βερν, Πέρεζ.

Σχετικά άρθρα