Πέτριτς: «Να μην περιμένουμε να συμβεί το… κακό»

«Κάναμε λάθη σε όλες τις γραμμές», δήλωσε ο Μλάντεν Πέτριτς λίγες ημέρες μετά από την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εστορίλ στην Πορτογαλία. Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να μπαίνουν επιθετικά σε κάθε ματς από το πρώτο λεπτό ενώ αναφέρθηκε και στις πιθανότητες πρόκρισης του “Τριφυλλιού” στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι δηλώσεις του στην εφημερίδα “Πράσινη”:

Τι δεν δούλεψε με την Εστορίλ;

«Είναι… εύκολο να το εξηγήσεις. Όλοι, μα όλοι μας δεν παίξαμε όπως μπορούμε να παίξουμε και κάναμε λάθη παντού στο γήπεδο. Σε όλες τις γραμμές. Δώσαμε πολύ εύκολα πάρα πολλές μπάλες και με την εμφάνισή μας κάναμε πολύ πιο εύκολη τη ζωή των αντιπάλων μας».

Γιατί χρειάζεται πρώτα να δεχτείτε γκολ και μετά να αντιδράσετε;

«Ναι, αυτό είναι αλήθεια και είναι πολύ περίεργο. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Κάθε φορά βρισκόμαστε πίσω στο σκορ και μετά αρχίζουμε να παίζουμε, να κάνουμε ευκαιρίες και να είμαστε πιο επιθετικοί. Θα πρέπει απ’ τα πρώτα λεπτά να είμαστε δυνατοί, επιθετικοί στο παιχνίδι μας και να μην περιμένουμε να συμβεί το… κακό».

Θα σας βελτιώσει η διακοπή του πρωταθλήματος;

«Ακολουθεί ένα μεγάλο διάλειμμα και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ για να το σκεφτούμε καλά όλο αυτό. Όχι μόνο το ματς με την Εστορίλ, αλλά την εικόνα μας απ’ την αρχή της σεζόν, τα τελευταία παιχνίδια μας. Πρέπει να γυρίσουμε μετά απ’ αυτή τη διακοπή των εθνικών ομάδων πολύ πιο «φρέσκοι», με καθαρό μυαλό και να αλλάξουμε κατά πολύ τις εμφανίσεις μας».

Υπάρχουν πιθανότητες στον όμιλο του Europa League όπως έχουν έρθει τα πράγματα;

«Ναι, είναι πλέον πολύ πιο δύσκολα όλα αλλά οφείλουμε να “πολεμήσουμε” στα παιχνίδια που απομένουν. Για να ανατρέψουμε την κατάσταση θέλουμε ένα “μεγάλο” αποτέλεσμα εκτός, είτε στην Αϊντχόφεν είτε στη Μόσχα. Δεν πρέπει ποτέ να πάψουμε να ελπίζουμε, παρά μόνο εάν χαθεί και μαθηματικά ο στόχος μας. Ναι, είναι δύσκολο, πολύ περισσότερο μετά απ’ αυτές τις δύο ήττες, όμως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Τίποτα δεν είναι απίθανο…».

Σχετικά άρθρα