«Επτάψυχη» στη ματσάρα η Γιούβε

Φανταστικό παιχνίδι διεξήχθη στο Γιουβέντους Στέιντουμα ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Ρόμα, με τους πρωταθλητές να φεύγουν ξανά νικητές με 3-2. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε την 6η συνεχόμενη νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές και έμεινε μόνη πρώτη στο Καμπιονάτο .

Το πρώτο ημίχρονο θα μείνει αξέχαστο σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Είχε ένταση, πάθος, τέσσερα γκολ και τρία πέναλτι. Η Γιουβέντους ήταν πιο επιθετική και ζητούσε τα γκολ με στημένες μπάλες από τον Πίρλο. Οι μπιανκονέρι κέρδισαν πέναλτι, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ιταλού μέσου, ο Μαικόν βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο Τέβες ανέλαβε να το εκτελέσει και έγραψε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά της Ρόμα να κερδίσει πέναλτι. Ο Λιχτστάινερ με λαβή παλαιστή ανέτρεψε τον Τότι, με τον αρχηγό των τζιαλορόσι να ισοφαρίζει σε 1-1. Η αδρεναλίνη ανέβαινε ολοένα και περισσότερο με τους παίκτες να κάνουν πολύ δυνατά μαρκαρίσματα. Στο 43 ο Ιτούρμπε έβαλε σε θέση οδηγού τη Ρόμα εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Ζερβίνιο. Ωστόσο ακόμα τίποτα δεν είχε τελειώσει. Στις καθυστερήσεις η Γιουβέντους κερδίζει νέο πέναλτι από μαρκάρισμα του Πιάνιτς στον Πογκμπά. Ο Τέβες στο 47 έκανε το 2-2 νικώντας και πάλι τον Σκορούπσκι.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη χαμένη ευκαιρια από τους τζιαλορόσι. Ο Ζερβίνιο μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Πιάνιτς αλλά εκείνος αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 79 η Γιουβέντους είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μοράτα, όμως επτά λεπτά αργότερα στάθηκε πιο τυχερή.Ο Μπονούτσι με μία οβίδα έξω από την περιοχή νίκησε τον Σκορούπσκι, που η αλήθεια είναι ότι το οπτικό του πεδίο περιορίστηκε από τον Βιδάλ, και έγραψε το 3-2. Στο 88 ο Μανωλάς χάλασε την πολύ καλή του εικόνα που είχε στο ματς. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός δέχτηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον Μοράτα και στη συνέχεια του ζήτησε τον λόγο έντονα. Απειλήθηκε σύρραξη και ο διαιτητής απέβαλλε και τους δύο ποδοσφαιριστές.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Κάθερες, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Πογκμπά, Τέβες, Γιορέντε .

Ρόμα: Σκορούπσκι, Μαϊκόν, Χολέβας, Γιανγκά Εμπιβά, Μανωλάς, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς, Τότι, Ζερβίνιο, Ιτούρμπε.

Σχετικά άρθρα