Ο Τζόκοβιτς «ισοπέδωσε» τον Μπέρντιχ στο Πεκίνο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν άφησε τον Τόμας Μπέρντιχ να πάρει… ανάσα στο Πεκίνο. Για την ακρίβεια, του επέτρεψε να κατακτήσει μόλις δύο σετ στον τελικό του τουρνουά που φιλοξένησε η κινεζική πρωτεύουσα.
Στο τέλος του παιχνιδιού ο εντυπωσιακός «Νόλε» πανηγύρισε την κατάκτηση του China Open 2014, υπογράφοντας την 24η συνεχή νίκη στο συγκεκριμένο τουρνουά, στο οποίο παραμένει αήττητος από τότε που συμμετέχει!
Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε κάτι περισσότερο από μια ώρα αγώνα για να φτάσει στη νίκη με 2-0 (6-0, 6-2), κι ενώ είχε φτάσει σε ματς-μπολ με το σκορ 5-0 στο δεύτερο σετ!
Στο σημείο εκείνο «χαλάρωσε», με αποτέλεσμα ο Τσέχος να κατακτήσει δύο συνεχή σετ και, τουλάχιστον, να αποφύγει τον ολοκληρωτικό διασυρμό από το νούμερο ένα στον κόσμο. 
Οικοδομώντας στην επιτυχία εναντίον του Άντι Μάρεϊ, στον ημιτελικό, ο Σέρβος ξεκίνησε τον αγώνα με… άγριες διαθέσεις. Ο Τζόκοβιτς επέβαλε έναν εντυπωσιακό ρυθμό για να φτάσει χωρίς κόπο στο 6-0, ενώ στο δεύτερο προηγήθηκε 5-0 και 40-30 στο έκτο γκέιμ, με τη συνέχεια που προαναφέρθηκε
Επί της ουσίας: το νούμερο ένα του πλανήτη επιβεβαίωσε την αναμφισβήτητη κυριαρχία του κι έφτασε στον πέμπτο τίτλο της καριέρας του στο Open της Κίνας, μετά από εκείνα που κέρδισε το 2009, το 2010, το 2012 και το 2013.

Σχετικά άρθρα