Σαρωτική υπεροχή: 9,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

7 Οκτωβρίου 2014

Βγάζει 143 έδρες για την ώρα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Σαρωτική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ, που τον φέρνει μια ανάσα απ` την αυτοδυναμία καταγράφει η δημοσκόπηση που διενήργησε ο καθηγητής Στατιστικής, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επαμεινώνδας Πανάς.

Στη δημοσκόπηση του καθηγητή Πανά, η εγκυρότητα του οποίου έχει επιβεβαιωθεί σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, η διαφορά αγγίζει διψήφιο νούμερο, «δικαιώνοντας» την αντίστοιχη μέτρηση της Public Issue. Μόνο που εδώ, στη δημοσκόπηση του καθηγητή Πανά, μιλάμε για πρόθεση ψήφου και όχι απλή εκτίμηση.

Σύμφωνα μ` αυτήν, η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται στις 9,5 μονάδες, με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να βρίσκεται στο 31%, έναντι 21,5% της Νέας Δημοκρατίας. Με βάση αυτό το ποσοστό, στον ΣΥΡΙΖΑ αντιστοιχούν 143 έδρες  (έναντι 64 της συντηρητικής παράταξης), δικαιώνοντας όσους πιστεύουν ότι η κατάκτηση της αυτοδυναμίας, είναι απολύτως εφικτή, αν όχι βέβαιη.

Και σ’ αυτή τη δημοσκόπηση η «Χρυσή Αυγή» διατηρεί τη δυναμική της, παραμένοντας στην τρίτη θέση, με 9,5% και 28 έδρες, ενώ ακολουθούν το «Ποτάμι» με 6,7% και 20 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 6,2% και 19 έδρες, το ΚΚΕ ΜΕ 5,8% και 17 έδρες, ενώ οριακά εισέρχονται στη Βουλή οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» με 3% και 9 έδρες. Εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ, που βρίσκεται κάτω και από το ποσοστό των Ευρωεκλογών (0,7%).

 

Kontranews.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ