Έδειξε έτοιμη για την πρεμιέρα

Πετυχημένο κρίνεται το τελευταίο τεστ της ΑΕΚ πριν από την πρεμιέρα της Football League. Η «Ένωση» επικράτησε με 3-1 του Πιερικού στην Κατερίνη παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και παρουσιάζοντας τα καλά στοιχεία του παιχνιδιού της τα οποία έχει δείξει από την αρχή της φετινής σεζόν. Δηλαδή καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργία φάσεων και -στο πρώτο ημίχρονο- καλή αμυντική λειτουργία.

Με την ίδια διάταξη

Οι δύο προπονητές επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν την ίδια διάταξη (το 4-2-3-1). Ο Μιχάλης Ζιώγας παρέταξε τον Παπατολίκα κάτω από τα γκολπόστ, τους Γούτσιο και Κρουσταλέλης στα άκρα της άμυνας και τους Κατσαμπά και Νικολίτση στο κέντρο αυτής. Τσιοάρας και Σπάσιτς ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Αλεξίου, Ελιομάρ και Μυστακίδης να συνθέτουν την τριάδα των αμυντικών μέσων. Μόνος στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σταματής.

Από την άλλη ο Τραϊανός Δέλλας έβαλε τον Ανέστη να φυλάει την εστία της ΑΕΚ, με τους Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο μπροστά του ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Μπακάκη και Γροντή στα άκρα. Κορδέρο και Ανάκογλου ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Μπαρμπόσα να παίρνει το ρόλο του αντι-Μάνταλου, τον Πλατέλλα να χρησιμοποιείται ως αριστερό εξτρέμ και τον Ντούνη στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής τριπλέτας. Αιχμή του δόρατος ήταν και πάλι ο Αραβίδης…

Με το πόδι στο… γκάζι

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς φουριόζα και κατάφερε να προηγηθεί πριν καν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό. Ο Αραβίδης έδωσε μία κάθετη πάσα στον Μπαρμπόσα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Πλατέλλας που ερχόταν ως τρέιλερ στο δεύτερο δοκάρι δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Παπατολίκα και να ανοίξει το σκορ.

Η «Ένωση» συνέχισε στο ίδιο τέμπο και μετά από δύο μακρινά σουτ των Ντούνη και Κορδέρο τα οποία δεν απέφεραν κάτι ουσιαστικό, διπλασίασε τα τέρματά της. Ήταν το 14’ όταν από την εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Κορδέρο προς τον Μπακάκη, ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο αφύλακτος Ντούνης έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το 20’ ο ρυθμός του ματς έπεσε, και το μόνο αξιόλογο που καταγράφηκε ήταν μία σημαντική χαμένη ευκαιρία από τον Αλεξίου στο 25’ όταν σε τετ α τετ με τον Ανέστη έστειλε τη μπάλα άουτ και ένα σουτ του Ντούνη στο 45’ από το ημικύκλιο, με τον Παπατολίκα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Δοκιμές σε πρόσωπα και σχήμα

Η ΑΕΚ ξεκίνησε στο β’ σαρανταπεντάλεπτο όπως το πρώτο ημίχρονο έχασε μία σπουδαία ευκαιρία στο 47΄με τον Πλατέλλα, αλλά στο 52’ από μία αδράνεια της άμυνας ο Γιαννούλης εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ελιομάρ και πλάσαρε εύστοχα τον Ανέστη μειώνοντας το σκορ σε 1-2.

Το 4-3-3 που εφάρμοσε ο «Κολοσσός» αλλάζοντας όλη την ομάδα πλην του Ντούνη (τον οποίο έβαλε στην κορυφή της επίθεσης) από το 53’ αποδιοργάνωσε για λίγο την ΑΕΚ που έψαξα να βρει άλλα πατήματα στο γήπεδο.

Ο Ρόβας στο 56’ από το σημείο του πέναλτι χωρίς πίεση απέτυχε να βρει στόχο, ενώ στο 75’ ο Πατσογιώργος είπε «όχι» στο πλασέ του Βλαχομήτρου από πλεονεκτική θέση. Το ίδιο έκανε ο νεαρός γκολκίπερ και στη διπλή ευκαιρία του Ζόριτς στο 81’ όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει το 1-3 στο 82’ όταν ο Ντούνης από τη σέντρα του Πεταυράκη (και τη λάθος αντίδραση του Νικολίτση) δεν του άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Οι συνθέσεις:

Πιερικός: Παπατολίκας (46′ Πατσογιώργος), Νικολίτσης (90′ Κοντούλης), Τσιάρας (68′ Μπουζούκης), Σπάσιτς (72′ Σεντεμέντες), Σίλβα (60′ Κατσιαμήτρας), Σταματής (58′ Μανίκας), Μυστακίδης (65′ Κόιτς), Καρτσαμπάς (46′ Κοντσίδης), Κρουσταλέλης (46′ Γιαννούλης), Αλεξίου (46′ Ντόσης), Γούτσιος (77′ Παλάσιος)

ΑΕΚ: Ανέστης (53′ Βούρας), Κολοβέτσιος (53′ Φαγέ), Λαμπρόπουλος (53′ Ζόριτς), Μπακάκης (53′ Γεωργέας), Γροντής (53′ Σαρρής), Ανάκογλου (53′ Πεταυράκης), Κορδέρο (53′ Βλαχομήτρος), Μπαρμπόσα (53′ Ρόβας), Ντούνης, Πλατέλλας (53′ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (53′ Σβάρνας)

Σχετικά άρθρα