«Η κακιά στιγμή φταίει για το ατύχημα Μπιανκί»

Διαβάστε ακόμα:
Πράσινες σημαίες πριν από το ατύχημα!(video)
Το τρακάρισμα του Μπιανκί (video)
Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Mie ο άτυχος πιλότος της Μαρούσια, Ζιλς Μπιανκί.
Ο Μπιανκί, ο οποίος έχει υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και πλέον τον έχει αναλάβει ο γιατρός του Μίκαελ Σουμάχερ, τραυματίστηκε σοβαρά στο Γκραν Πρι της Σουζούκα. Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει κάποια βίντεο τα οποία δείχνουν την σκηνή του ατυχήματος. Στα βίντεο αυτά φαίνεται καθαρά πως στην στροφή που έγινε το ατύχημα οι σημαίες ήταν πράσινες.
Πάντως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση του Μπιανκί από το νοσοκομείο της Ιαπωνίας. Αυτό γίνεται ύστερα από επιθυμία των γονιών του Γάλλου πιλότου.
Ο Μασαμίτσι Μιγιαζάκι, εκπρόσωπος της πίστας Σουζούκα, έκανε δήλωση και απέδωσε το ατύχημα στην ατυχία της στιγμής. Δεν αναγνώρισε κάποιο λάθος ούτε στους αγωνοδίκες.
«Οι αγωνοδίκες σήκωσαν “διπλές κίτρινες σημαίες” μετά το ατύχημα του Σούτιλ, που σημαίνει ότι οι οδηγοί έπρεπε να επιβραδύνουν στην ταχύτητα, κατά την οποία μπορούν να σταματήσουν άμεσα το μονοθέσιο, αλλά δυστυχώς το μονοθέσιο του Μπιανκί υδρολίσθησε εκείνη τη στιγμή και έπεσε με δύναμη στο σημείο του ατυχήματος, κάτι που ήταν κακή τύχη», τόνισε ο Μιγιαζάκι.
Ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως: «Βεβαίως, η βροχή ερχόταν και ο δρόμος ήταν βρεγμένος, αλλά όχι αρκετά δυνατή για να σταματήσει τον αγώνα, και πιστεύω ότι οι αγωνοδίκες έκριναν το ίδιο».

Σχετικά άρθρα