Μηνύσεις για το χαμό της Σεμέλης

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του θανάτου της 28χρονης Σεμέλης-Θεοδώρας Αντύπα που βρήκε τραγικό θάνατο ενώ κολυμπούσε στην πισίνα του κολυμβητήριου «Αντώνης Πεπανός» στην Πάτρα.

Το περιστατικό συνέβη στις 11 Μαρτίου του 2014, συγκλονίζοντας το Πανελλήνιο.

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας ενώ παράλληλα είχε προηγηθεί έρευνα από την Αστυνομία και σχηματίστηκε και μία δεύτερη δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πατρών και σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες θα συσχετιστούν οι δυο δικογραφίες.

Στη μήνυσή της η τραγική μητέρα, στρέφεται εναντίον του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Προϊσταμένου Διεύθυνσης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πατρών (ΠΕΑΚ) αλλά και εναντίον ενός ακόμα ατόμου που εκείνη την ημέρα εκτελούσε χρέη προπονητή στο Ναυτικό Όμιλο Πατρών.

Στην μήνυση μεταξύ άλλων, αναφέρει πως κατά το χρόνο του μοιραίου συμβάντος δεν υπήρχαν στο χώρο του Κολυμβητηρίου οι προβλεπόμενοι από το νόμο ναυαγοσώστες και νοσηλευτές. Από το νόμο, (καταστατικό) προβλέπεται να υπάρχουν στο ΠΕΑΚ τρεις ναυαγοσώστες και τέσσερις νοσηλευτές οι οποίοι όμως δεν υπήρχαν και δεν υπηρετούσαν.

Όπως υποστηρίζει η μητέρα της 28χρονης, η κόρη της που ήταν έμπειρη κολυμβήτρια και δρομέας, έμεινε αβοήθητη μέσα στο νερό για πάνω από 30 δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να εξανεμιστεί και η όποια ελπίδα υπήρχε για να διασωθεί, καταρρίπτοντας τον αρχικό ισχυρισμό πως έκανε ασκήσεις άπνοιας.

Υπενθυμίζουμε πως την άτυχη αθλήτρια είχε εντοπίσει στον πυθμένα της πισίνας ένας φίλος της και καθηγητής φυσικής αγωγής, που έτυχε να κολυμπάει, την ίδια ώρα, σε κοντινή απόσταση.

Πηγή: dete.gr

Σχετικά άρθρα