Κατσουράνης: «Ελλάδα σημαίνει… ομάδα»

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται μεγαλύτερη αγάπη για το άθλημα». Αυτά ήταν τα λόγια του Κώστα Κατσουράνη σε συνέντευξή του στον Τύπο της Ινδίας, λίγες μέρες πριν από την σέντρα του νεοσύστατου πρωταθλήματος στην χώρα… Ο διεθνής μέσος, που ανήκει στην Πούνε FC και θα είναι συμπαίκτης με τον Μπρούνο Τσιρίλο και τον Νταβίντ Τρεζεγκέ, αποτελεί… πόλο έλξης στο νέο του σύλλογο, λόγω και των επιτυχιών του με την εθνική μας ομάδα. Ο Κατσουράνης μίλησε μάλιστα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, και υπεραμύνθηκε του ποδοσφαιρικού στιλ της Εθνικής μας… Αναφέρθηκε στο EURO 2004 και τον Ότο Ρεχάγκελ, ενώ ρωτήθηκε και για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο…
Αναλυτικά ο Κώστας Κατσουράνης είπε: -Έπαιξες στην Πορτογαλία με την Μπενφίκα. Πως ήταν τα πράγματα εκεί;«Το επίπεδο στην Πορτογαλία είναι πολύ καλό. Είχα μία πολύ καλή σχέση με τον κόσμο της Μπενφίκα που με εκτίμησε τα τρία χρόνια που έπαιξα εκεί. Είχα προτάσεις από την Τσέλσι, την Ατλέτικο και τη Βιγιαρεάλ όσο έπαιζα στην Πορτογαλία αλλά η Μπενφίκα δεν μου επέτρεψε να φύγω. Τελικά έγινα και αρχηγός της ομάδας κάτι που ήταν μεγάλη τιμή».
-Κερδίσατε το EURO 2004, γεγονός που συνιστά μία από τις πιο σπουδαίες αθλητικές ιστορίες. Πείτε μας πράγματα για τον Οτο Ρεχάγκελ…«Ο Οτο Ρεχάγκελ άλλαξε τα πάντα στην Εθνική ομάδα της Ελλάδα μαζί με τον Βασίλη Γκαγκάτση. Βασικά ο πρόεδρος επέτρεψε στον προπονητή να κάνει ότι θέλει. Η Εθνική επί Ρεχάγκελ έπαιζε σαν σύλλογος και έτσι πήραμε το Euro του 2004 που ήταν μεγάλη επιτυχία. Στα 12 χρόνια μου στην ομάδα πετύχαμε περισσότερα από όσα μπορούσα να φανταστώ».
-Δεχθήκατε συχνά κριτική ότι η Εθνική σας παίζει βαρετό ποδόσφαιρο…«Η Ελλάδα δεν είναι Βραζιλία όπου οι πάντες παίζουν ποδόσφαιρο. Είμαστε μία μικρή χώρα. Ίσως να έχουμε μία βαρετή ομάδα αλλά δεν διαθέτουμε παίκτες όπως ο Μέσι και ο Ρονάλντο. Παίζουμε πάντα ως ομάδα και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας αρετές. Τα τελευταία χρόνια βελτιωνόμαστε και επιθετικά. Αλλά ο τρόπος παιχνιδιού εξαρτάται πάντα από τους παίκτες που έχεις».
-Ποια είναι η κατάσταση τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την οικονομική κρίση στη χώρα;«Τα πράγματα δεν είναι καλά αλλά ο κάθε ένας προσπαθεί να βελτιώνεται. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται μεγαλύτερη αγάπη για το άθλημα. Νοιάζονται μόνο για το αποτέλεσμα, το να χάσεις ή να νικήσεις. Όλος ο οργανισμός του ποδοσφαίρου μπορεί να βελτιωθεί. Με την κρίση είδαμε περισσότερους νεαρούς Έλληνες να παίζουν διότι οι ομάδες δεν έχουν πια χρήματα για μεταγραφές».
Όπως είπαμε ο Κώστας Κατσουράνης… έσμιξε στην Πούνε FC με τον Μπρούνο Τσιρίλο και ο τελευταίος τον… τίμησε στο «Instagram»

 
Loading

Welcome my friend ….. #Katsouranis
View on Instagram

 

Σχετικά άρθρα