Ξανά «όχι» για Μουντιάλ το χειμώνα

Για ακόμα μια φορά οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έστειλαν σαφές μήνυμα προς τη FIFA για το θέμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022 και μέσω του Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε υπογράμμισαν πως δεν συναινούν να γίνει η διοργάνωση τον χειμώνα.
«Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το λογαριασμό για το Μουντιάλ του 2022», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος Γερμανός άσος, για το θέμα που έχει προκύψει και τις συζητήσεις που γίνονται για να μεταφερθεί η διοργάνωση το χειμώνα, εξαιτίας των ανηλεών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Κατάρ το καλοκαίρι.

Να θυμίσουμε πως ο Ρουμενίγκε είναι πρόεδρος της ECA, δηλαδή της Ένωσης που έχει συγκεντρώσει ως μέλη της 204 ομάδες στη Γηραιά Ήπειρο, άρα ο πλέον αρμόδιος για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

«Είναι μια πολύ ισχυρή δέσμευση, από κοινού με τα ενδιαφερόμενα μέρη: FIFA, UEFA, FIFPro. Είμαστε έτοιμοι και διαθέσιμοι για να συζητήσουμε, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα “καταστραφούν” οι σύλλογοι», τόνισε ακόμα ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε!

Οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ πριν από την ανάληψη της διοργάνωσης είχαν υποστηρίξει ότι οι συνθήκες και το καλοκαίρι μέσα στα γήπεδα θα είναι βιώσιμες, με βάση εξελιγμένες τεχνολογίες που αλλάζουν θερμοκρασία στον αέρα. Υποσχέθηκαν μάλιστα την εγκατάσταση αυτών των νέων τεχνολογικών μέσων στα γήπεδα, στους αγωνιστικούς χώρους, στα αποδυτήρια, στα προπονητήρια, στις κερκίδες, στους διαδρόμους και στις μπουτίκ των σταδίων. Από την άλλη, οι σύλλογοι της Ευρώπης από την πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με το να γίνει το Μουντιάλ του 2022 χειμώνα, κάτι που αν τελικά γίνει, θα αλλάξει το καλαντάρι όλη της σεζόν!

Σχετικά άρθρα