Σφηνάκια τσίζκεϊκ με άλειμμα σοκολάτας και μπισκότα oreo

9 Οκτωβρίου 2014
Υλικά

Για την κρέμα

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, αφημένο αρκετές ώρες εκτός ψυγείου ώστε να είναι μαλακό
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia ή Arla Buko)
  • 100 γρ. άλειμμα σοκολάτας (π.χ. Nutella, Merenda, NuCrema)
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά

Για τη βάση

  • 160 γρ. μπισκότα oreo, χοντροκομμένα

Για το γαρνίρισμα

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε σαντιγί
Μερίδες 50 σφηνάκια
Παρασκευή 25΄

ΔιαδικασίαΚρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, στην πιο χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Μόλις αναμειχθούν κάπως τα υλικά, αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο πιο υψηλό επίπεδο και χτυπάμε το μείγμα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα απαλό λευκό χρώμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το τυρί και το άλειμμα σοκολάτας. Ξεκινάμε και πάλι το χτύπημα στη χαμηλότερη ταχύτητα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφού ενσωματωθούν τα υλικά μας, ανεβάζουμε την ταχύτητα και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει αρκετό αέρα και να σταθεροποιηθεί.

 

Συναρμολόγηση

Βάζουμε μία στρώση από τα μπισκότα στη βάση 50 στενών, μικρών και ψηλών ποτηριών (για σφηνάκια). Χρησιμοποιώντας ένα κορνέ με οδοντωτή μύτη, βάζουμε πάνω από τα μπισκότα μία στρώση κρέμας. Γαρνίρουμε με μία ροζέτα σαντιγί.

 

Συμβουλές

  • Θα μπορούσαμε για τη βάση των μίνι τσίζκεϊκ να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο είδος μπισκότου αντί για oreo.

Eπίσης αν δες να αγοράσεις έτοιμα μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου oreo

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα μπισκότα σοκολάτας
160 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια άγλυκο κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια ζάχαρη
114 γραμμάρια συν 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό

Για την κρέμα βανίλιας
57 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
57 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

 

 

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα σοκολάτας
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη σόδα ,αλάτι και ζάχαρη.
Ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθήκη αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε απλά μέχρι να γίνει μια απλή ζύμη.

Χρησιμοποιήστε ένα μέτρο κουταλάκι του γλυκού (κουταλάκι του γλυκού) και παίρνετε λίγο λίγο από τη ζύμη φτιάχνοντας μικρά μπαλάκια σε σχήμα ενός μικρού καρυδιού. Στη συνέχεια τα πατικώνετε με τη βάση της παλάμης σας.
Ψήστε για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς στη 2 σκάλα με αέρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 30 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα γεμίζουμε με το μείγμα βανίλια με τη βοήθεια ενός κορνέ.

Για την κρέμα βανίλιας
Ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, τη φυτική μαργαρίνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σταδιακά προσθέστε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Χρησιμοποιώντας μια σακούλα κορνέ και γεμίζετε τα μπισκότα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ