Ταξιδευουμε γευστικά μέχρι τη Κίνα και φτιάχνουμε νουντλς με κοτόπουλο!

9 Οκτωβρίου 2014

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο νουντλς
  • 1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 κουταλιές σόγια σως
  • 1 φλιτζάνι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα
  • λίγο μέλι
  • κάρυ
  • τζίντζερ
  • λάδι
Στα γρήγορα
Κουζίνα: Κινέζικη
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 1-2 άτομα
 
 
 
 

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα νουντλς μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
  3. Πλένουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
  4. Σε ένα μπώλ βάζουμε τη σόγια σως, τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκάλι, λίγο μέλι, κάρυ, τζίντζερ και χτυπάμε καλά.
  5. Παίρνουμε ένα τηγάνι και αφου βάλουμε λίγο λαδάκι περιμένουμε. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές και το ψήνουμε μέχρι να ασπρίσει και να ψηθεί.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα με τη σάλτσα μας κι έπειτα σουρώνουμε τα νουντλς και τα ρίχνουμε κι αυτά. Ανακατεύουμε για να πάει η σάλτσα παντού.
  7. Κατεβάζουμε από το μάτι και σερβίρουμε.
 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Το ίδιο νόστιμο μπορεί να γίνει εαν χρησιμοποιήσουμε χοιρινό φιλέτο, καθώς και ασιάτικα λαχανικά οπως φύτρες φασολιών, ρίζες μπαμπού, νεροκάστανο και baby corn.

 

Αν θέλετε μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο και με τη δική σας σος τεργιάκι! 

Υλικά

Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού ποτό σάκε (γιαπονέζικο ποτό που γίνεται από το ρύζι)
1 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σως
1/2  φλιτζάνι τσαγιού mirin (γλυκό γιαπωνέζικο κρασί)
3 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη
1/4  φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

 

 

 

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά σε τηγάνι και το τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε ή μαρινάρετε το κρέας ή το ψάρι σας.

Είναι ιδανικό για μαρινάρισμα κρέατος κοτόπουλο ή χοιρινό ή φιλέτο σολομού.

 

 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ