«Ο τρόπος που χάσαμε μας βαραίνει όλους»

«Ο τρόπος που χάσαμε, μας βαραίνει όλους», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής του Ολυμπιακού, μετά την αποψινή ήττα από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο άδειο από θεατές ΟΑΚΑ.

«Είναι πολύ απογοητευτικό ότι συνέβη για μας, ο τρόπος που χάθηκε το παιχνίδι», ήταν το πρώτο σχόλιο του κόουτς των «ερυθρολεύκων», ο οποίος επισήμανε: «Όλοι βρίζουν και όλοι βρίζουμε, όταν χάνεις ένα τέτοιο ματς, είναι λογικό. Όλοι έχουμε κάνει φίλαθλοι. Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ, αλλά και πολύ σκληρό για τον ηττημένο. Έγινε ότι μπορούσε να συμβεί για να χάσουμε. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε 28 πόντους στην τελευταία περίοδο με αναπληρωματικούς παίκτες. Υπήρξε χαλάρωση στον αμυντικό τομέα και στα τελευταία 2 λεπτά κάναμε ότι έπρεπε για να χάσουμε. Κάναμε 2 λάθη, 2 τραγικές άμυνες, που είχαν ως συνέπεια να κάνει διείσδυση στην ρακέτα μας ο Κλοτέρ, χάσαμε το ριμπάουντ και δεχθήκαμε τρίποντο, χάσαμε μια βολή και ενώ είχαμε φάουλ να δώσουμε στην τελευταία φάση, δεν το κάναμε. Είναι απογοητευτικό και σκληρό να χάνεις έτσι. Πάντα τα παιχνίδια  Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού είναι ντέρμπι και κανείς στην ομάδα μας δεν πίστευε ότι το αποψινό ματς θα είναι εύκολο. Τώρα να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Ξεκινήσαμε την σεζόν με τον χειρότερο τρόπο».

«Την Παρασκευή μπαίνει ο Πρίντεζης στο χειρουργείο να κάνει αρθροσκόπηση, θα τον στερηθεί η ομάδα για έναν μήνα, από τραυματισμό στην Εθνική», γνωστοποίησε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Ξεκάθαρο… δώρο από την πλευρά μας»

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Μπαρτζώκας υπογράμμισε, επίσης: «Δεν έχω λογική εξήγηση για την ήττα, από την άμυνα μας βγάλαμε αιφνιδιασμούς και απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, ελεύθερα σουτ. Ο τρόπος που αμυνθήκαμε μας έδωσε την διαφορά. Ο τρόπος που χάσαμε μας βαρύνει όλους, παίκτες και προπονητές. Δεν πείσαμε τους παίκτες να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τον αγώνα με αμυντική προσέγγιση. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να τα πούμε σε συνέντευξη Τύπου. Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΟΑΚΑ πέρυσι και πρόπερσι. Φέτος κατέβηκε με τον τίτλο του απόλυτο φαβορί. Είναι ξεκάθαρο δώρο από την πλευρά μας, πετάξαμε την νίκη, αν και σε σημαντικό μέρος παίξαμε καλά».

«Δουλειά μας είναι να ξεπερνάμε τον τοίχο που έχουμε μπροστά μας, όσο δύσκολο και εάν είναι», σημείωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού για την συνέχεια της ομάδας του.



Σχετικά άρθρα