Αυτός ήταν ο ρήτορας της εξέδρας (video)

Ηταν απ’ τους ανθρώπους που ήξεραν όλοι αλλά ταυτόχρονα κανείς. Αλλωστε ακόμα και το όνομά του ήταν άγνωστο στους περισσότερους. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το πλήρες ονοματεπώνυμο του Μητσάρα που έφυγε σήμερα από τη ζωή ήταν Δημήτρης Γαλάνης.Κάποιοι έλεγαν ότι ήταν άστεγος από ιδεολογία.Τον έβλεπαν να ξαπλώνει στο παγκάκι έξω από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης ή να γράφει τα πλακάτ που κρατούσε στη συνέχεια. Μια καλτ φιγούρα που πολλές φορές έδινε χρώμα και… τροφή για σκέψη στην εξέδρα. 
Ένας αιώνιος αντεξουσιαστής με τι δική του λογική. Ρήτορας της εξέδρας και πολλές φορές μοναχικός διαδηλωτής ερωτευμένος με την κάμερα. Κατάφερνε να είναι συνεχώς πίσω από τους προταγωνιστές όταν παραχωρούσαν συνεντεύξεις και αρκετές φορές να κλέβει την παράσταση. Κι αυτό όχι μόνο στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά παντού.
Ο… μύθος γι’ αυτόν λέει ότι κάποτε εργαζόταν ως Τσολιάς στα «Βλάχικα» της Βάρης αλλά κανείς δεν το λέει με σιγουριά.Αντίθετα πολλές είναι οι ιστορίες που έχει από τη διαδρομή του σε διαδηλώσεις και γήπεδα. Όπως αυτή στη Νέα Φιλαδέλφεια σε μια αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη. Στο ημίχρονο του αγώνα, ο Μητσάρας έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο με τη φανέλα της Ένωσης., ποδοσφαιρικά παπούτσια, ακόμα και επικαλαμίδες. Κάνει μισό γύρο για ζέσταμα, λίγα σπριντ, διατάσσεις και.,.. έτοιμος. Με τη μπάλα στα πόδια αρχίζει να τρέχει. Κάνει τα κόλπα και ο κόσμος στο κατάμεστο γήπεδο χειροκροτεί ασςταμάτητα. Ξαφνικά τρεις αστυνομικοί τρέχουν να τον απομακρύνουν. Ο κόσμος αποδκιμάζει αλλά ο Μητσάρας έχει τον τρόπ του. Ανοίγει τη μπάλα και τρέχει ασταμάτητα. Οι αστυνομικοί χωρίζονται. Δύο τον κυνηγούν κρατώντας και τα πηλίκιά τους και ο τρίτος πάει από τα πλάγια, ώστε να βγεί μπροστά στο Μητσάρα και να του κόψει το δρόμο.
Τα καταφέρνει όμως ο Μητσάρας μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής κάνει μια απίστευτη ντρίμπλα στον σεντερ μπακ – αστυνομικό κμαι μπροστά στη σκεπαστή εξέδρα εξαπολύει ένα σουτ και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για να γνωρίσει την αποθέωση. Οι τρεις αστυνομικοί τον απομακρύνουν την ώρα που στέλνει φιλιά στους φίλους της ΑΕΚ. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμές του «Μητσάρα» εντός και εκτός γηπέδων:

Σχετικά άρθρα