Νόστιμο και θρεπτικό:Μοσχαράκι με σελινόριζα αλά πολίτα

10 Οκτωβρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
1σελινόριζα κομμένη σε χοντρές φέτες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένα
2 πατάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μοσχάρι κομμένο σε κύβους, το κρεμμύδι, τα καρότα, τη σελινόριζα και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια προσθέστε το σέλινο και συμπληρώνετε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το μοσχαράκι. Αφήνετε να πάρει μια βράση σε μέτρια εστία.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για περίπου 50 με 55 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέστε τις πατάτες μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Στη συνέχεια κατεβάζετε από την εστία και προσθέστε λίγο άνηθο και χυμό λεμόνι.

Μια εναλλακτική στο μοσχαράκι  είναι και αυτή

Μινεστρόνε με μοσχαράκι και λαχανικά

 

Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
3 πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
1 αγγινάρα καθαρισμένη (προαιρετικά)
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό από λεμόνι
1 πακέτο κριθαράκι ή αστράκι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
1 κιλό κρέας μοσχάρι (ποντίκι)
3 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
2 μικρές ρίζες σέλινο
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

 

 

Εκτέλεση

Με αρκετό νερό πλένετε καλά το κρέας και το βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, το ξαφρίζετε, το ξεπλένετε και το ξανά ρίχνετε σε καθαρή κατσαρόλα με νερό που βράζει.Σιγοβάζετε για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, το βγάζετε το κόβετε σε μερίδες και σουρώνετε το ζουμί του.
Το ξαναβάζετε μαζί με του ζουμί του στην κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για άλλη 1 ώρα περίπου.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα λαχανικά και τα πλένετε καλά. Τα κόβετε όλα σε χοντρά κομμάτια ή σε κύβους εκτός από τα κρεμμύδια που τα χρησιμοποιείται ολόκληρα, και τα βάζετε στην κατσαρόλα, μαζί με το κρέας.

Αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ρίχνετε το ζυμαρικό και βράζετε άλλα 10 με 15 λεπτά, μέχρι η σούπα να μείνει με αρκετό αλλά χυλωμένο ζουμί.
Όταν η σούπα σας είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτετε το λεμόνι και το λάδι.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζετε με φέτα τριμμένη.

Σερβίρετε τη σούπα με φρέσκο σπιτικό ψωμί με προζύμη.

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

 

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ