5 βήματα για να μάθει το παιδί σας να βουρτσίζει σωστά τα δόντια του

10 Οκτωβρίου 2014

 

Τα παιδιά δε φημίζονται για την υπομονή τους. Μπορείτε, όμως, να τους μάθετε να βουρτσίζουν με σωστό τρόπο τα δόντια τους ακολουθώντας τα παρακάτω απλά και διασκεδαστικά βήματα.

1. Ξεκινήστε από νωρίς. Ασχοληθείτε με τα δόντια του από τη βρεφική ηλικία, καθαρίζοντας τα ούλα του με ένα πανάκι μετά από κάθε γεύμα. Μέχρι να πάει σχολείο θα του έχει γίνει συνήθεια.

2. Αφήστε το να επιλέξει.
 Πηγαίνετε μαζί στο φαρμακείο και ενθαρρύνετέ το να επιλέξει… τα σύνεργα. Θα δει με άλλο μάτι τη διαδικασία, αν στην οδοντόβουρτσα απεικονίζεται ο αγαπημένος του ήρωας και αν του αρέσει η γεύση της οδοντόπαστας.


3. Βοηθήστε το. Αν παρατηρείτε ότι δεν πλένει σωστά τα δόντια του, φροντίστε να αναλάβει εκείνο το πρωινό βούρτσισμα και εσείς το βραδινό. Το βράδυ είναι, επίσης, μια καλή ευκαιρία για να του μάθετε να χρησιμοποιεί το οδοντικό νήμα.

4. Βουρτσίστε μαζί. Θα ασχοληθεί περισσότερη ώρα με τα δόντια του, καθώς θα προσπαθήσει να σας μιμηθεί. Κάντε διαγωνισμούς και μεταδώστε του χρήσιμες πληροφορίες μέσω του παιχνιδιού.

5. Βρείτε σύμμαχο. Φροντίστε να επισκέπτεστε συχνά τον οδοντίατρο, ζητώντας του να συγχαίρει το παιδί σας για το ότι πλένει σωστά τα δόντια του. Έτσι, θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και θα συνεχίσει την προσπάθεια.
 
Πηγή: www.manamia.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ